ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Κουρουμπλής: «Καταρρέει το σύστημα από την υποστελέχωση»! Πόσοι εργαζόμενοι λείπουν

Μιλώντας από το βήμα του 2ου ATHENS HEALTH FORUM 2015, ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε στην 68η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις οποίες τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το υγειονομικό σύστημα στην Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση κυρίως λόγω της υποστελέχωσης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, υπάρχει έλλειψη 22.000 στελεχών στον χώρο της Υγείας και γι αυτό η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 4.500 στελεχών, με κονδύλια που έχουν ήδη εγκριθεί.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι έχει σταλεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την έγκριση ακόμα 10.000 προσλήψεων ετήσιας διάρκειας από τη δεξαμενή των νέων επαγγελματιών της Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και παράλληλα οι νέοι εργαζόμενοι να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία.

Διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του χρόνου πρόσληψης των στελεχών της υγείας και συγκεκριμένα σε 5 μήνες από 2 χρόνια για τους γιατρούς και σε 20 ημέρες από 5 μήνες για τους επικουρικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχίζουν οι πληρωμές νοσηλευτών-εργαζομένων στα νοσοκομεία για τις υπερωρίες του 2015! Όλες οι πληροφορίες

Έρχονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών! Που θα διορισθούν νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό

Μετακινήσεις «εξπρές» από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Ποιοι αλλάζουν θέσεις

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης επικουρικών γιατρών! Όλες οι ρυθμίσεις

Έρχονται πληρωμές «εξπρές» για νοσηλευτές-προσωπικό! Ποιοι θα πληρωθούν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button