ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Κούρεψαν» και τις εξετάσεις για τη γρίπη στα νοσοκομεία! Έλεγχος για τον ιό μόνο με χρήματα των ασθενών

Την ώρα που οι εντατικές γεμίζουν με βαριά περιστατικά ασθενών που πάσχουν από γρίπη, υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ κόβουν τις εξετάσεις για τον ιό Η1Ν1.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν ειδοποιηθεί τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά οι υπεύθυνοι των εντατικών, ότι αν χρειαστεί κανείς να υποβληθεί σε εξέταση για τον ιό της γρίπης, θα πρέπει να πληρώσει το κόστος από την τσέπη του.

Πρόκειται για μια απίστευτη απόφαση που οφείλεται στην έλλειψη κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως λένε γιατροί του ΕΣΥ στο HealthReport.gr, το οποίο μέχρι τώρα χρηματοδοτούσε τις εξειδικευμένες αυτές εξετάσεις.

Και προκαλεί αίσθηση το γεγονός του κουρέματος των εξετάσεων, τη στιγμή που η ίδια η ηγεσία του υπουργείου υγείας πριν λίγες ημέρες έκανε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για την ενοικίαση 40 κλινών σε ΜΕΘ, επειδή ακριβώς οι εντατικές είχαν γεμίσει και από ασθενείς με βαριά μορφή γρίπης.

Και η εξέταση για τον ιό της γρίπης Η1Ν1 που καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς, δεν είναι καθόλου φθηνή αφού κοστίζει 40 ευρώ. Τη στιγμή μάλιστα που οι πάσχοντες επιφορτίζονται και με άλλα έξοδα στα δημόσια και υποτίθεται δωρεάν νοσοκομεία (π.χ.φακελάκια).

Το κούρεμα των εξετάσεων επιβεβαιώνει στο HealthReport.gr και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πια μια οικονομική στενότητα στο σύστημα και δεν μπορεί το ΚΕΕΛΠΝΟ να χρηματοδοτήσει αυτές τις εξετάσεις. Κανονικά το νοσοκομείο πρέπει να τις πληρώνει πια τις εξετάσεις καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν μπορεί να πληρώνει τα πάντα. Για να καταλάβετε δεν είχαμε πρόσφατα χρήματα να πληρώσουμε τους εργαζόμενους και καταβάλαμε τους μισθούς με καθυστέρηση».

Να σημειωθεί πως με βάση τις επίσημες καταγραφές του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 35
νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 6 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 4 θάνατοι αφορούν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και ο 1 σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν ότι με βάση τα στοιχεία, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδική τάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία για τη γρίπη! ΙΣΑ: Απροετοίμαστα τα νοσοκομεία χωρίς εντατικές

Στο εδώλιο ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ για απάτη ύψους 568.022 ευρώ!

Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία υπουργού

Άρχισε η «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Πόρισμα φωτιά

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Π.Καμμένου: Δε δώσαμε «μαύρα χρήματα» σε δημοσιογράφους! Όλο το παρασκήνιο

Προς κούρεμα οι δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button