ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς: Αυξήστε τώρα τις εφημερίες στα νησιά!

Την έντονη αντίδρασή τους στην περικοπή των εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) εκφράζουν οι γιατροί.

Τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) όσο και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητούν από την 2η ΥΠΕ να αναθεωρήσει την απόφασή της, σχετικά με την περικοπή προγραμμάτων εφημεριών των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

«Θεωρούμε πως τέτοιες αποφάσεις στο μέσο της τουριστικής περιόδου δημιουργούν προβλήματα στα ήδη φορτωμένα από πολίτες νησιά μας, με αποτέλεσμα να θίγεται η περίθαλψη και να εξουθενώνονται οι γιατροί» σημειώνουν ΠΙΣ και ΟΕΝΓΕ.

Να σημειωθεί πως στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια ανήκουν ο Πειραιάς αλλά και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου όπου και οι υγειονομικές μονάδες μένουν χωρίς γιατρούς λόγω της περικοπής των εφημεριών. Ειδικά μάλιστα στην τουριστική περίοδο που διανύουμε τα κουρέματα στις εφημερίες θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία των νησιωτών μας αλλά και των τουριστών.

«Η έλλειψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και πόρων δεν πρέπει να γίνει η αιτία, ώστε να δυσχεραίνουμε τον τουρισμό και το ήδη επιβαρυμένο έργο των γιατρών, μειώνοντας επιπλέον το κίνητρο προσέλευσης νέων γιατρών στα νησιά μας, που τόσο το έχουμε ανάγκη» σημειώνουν οι γιατροί.

Γι΄αυτό και ζητούν:
– Να αναθεωρηθεί η απόφαση της 2ης ΥΠΕ για περικοπή εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία
– Να καλυφθούν τα κενά στα νησιά με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό
– Να αποζημιωθούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών του 2015, σε όλους τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών ιατρείων, χωρίς περικοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νησιά με τουρίστες αλλά χωρίς γιατρούς! Πως κατέρρευσε το οικοδόμημα των Κέντρων υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button