Ειδήσεις Υγείας

Κριθαράκι στο μάτι: Πέντε τρόποι για να φύγει πιο γρήγορα!

Το κριθαράκι στο μάτι είναι ένα κόκκινο μικρό εξόγκωμα, περίπου που εμφανίζεται στην εξωτερική άκρη του βλεφάρου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σχηματιστεί και στο εσωτερικό του βλεφάρου σας.

Υπολογίζεται ότι το κριθαράκι στο μάτι υποχωρεί μετά από περίπου 7-10 ημέρες. Μάθετε τι να κάνετε για να φύγει πιο γρήγορα!

Όχι με βρώμικα χέρια
Προσοχή πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας αφού εγκυμονεί ο κίνδυνος να μολύνετε ακόμη περισσότερο ένα ήδη υπάρχον κριθαράκι.

%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9

 

 

 

 

 

 

Μην το πιέζετε
Ποτέ μα ποτέ μην προσπαθήσετε να σπάσετε το κριθαράκι γιατί τότε μπορεί να εξαπλωθεί πιθανότατα η μόλυνση.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αφήσετε να το αφήσετε να φύγει μόνο του ή να επισκεφτείτε ένα γιατρό για επαγγελματική αποστράγγιση.

Ζεστές κομπρέσες
Τοποθετήστε ζεστές κομπρέσες στην περιοχή που έχει βγει το κριθαράκι για περίπου 5 έως 10 λεπτά. Καλό είναι να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία τρεις έως τέσσερις φορές κάθε μέρα.

Αποφύγετε μακιγιάζ και φακούς επαφής
Για όσο διάστημα υποφέρετε από το κριθαράκι καλό είναι να αποφεύγετε το μακιγιάζ πάνω από ένα κριθαράκι. Αν φοράτε φακούς επαφής, προτιμήστε να χρησιμοποιείτε μόνο τα γυαλιά σας μέχρι να φύγει το κριθαράκι . Τα βακτήρια από το κριθαράκι μπορεί να κολλήσουν στους φακούς επαφής και να εξαπλωθεί η λοίμωξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κριθαράκι στο μάτι: Πως θα ανακουφιστείτε από τον πόνο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button