Ειδήσεις Υγείας

Κρυολόγημα ή Ιγμορίτιδα: Πως τα ξεχωρίζω;

Ο λόγος για την ιγµορίτιδα, η οποία δίνει τα ίδια συμπτώματα, με εκείνα του κοινού κρυολογήματος  με συνέπεια οι θεράποντες ιατροί αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς πολλές φορές να βρίσκονται σε σύγχυση.
Όπως εξηγούν τα μέλη της Ελληνικής  Πνευμονολογικής Εταιρείας η ιγμορίτιδα είναι μια φλεγμονή των ιγμορείων που προκαλείται συνήθως από κρυολόγημα ή γρίπη.

Σε αντίθεση με το απλό κρυολόγημα, στην ιγμορίτιδα υπάρχει έντονο οίδημα που προκαλεί πόνο στο πρόσωπο ή το μέτωπο, ανάμεσα ή πίσω από τα μάτια ή ακόμα στα μάγουλα και τα επάνω δόντια.

Τα συμπτώματα που βασανίζουν τους πάσχοντες είναι μεταξύ άλλων:
Ρινική συµφόρηση, κεφαλαλγία, βήχας, πόνος στις παρειές του προσώπου, κακουχία, είναι µερικά από τα συµπτώµατα που αν επιµείνουν πρέπει να ανησυχήσουν τον ασθενή και να τον οδηγήσουν στο γιατρό.

Τα  συχνότερα μικρόβια που ενοχοποιούνται για ιγμορίτιδα είναι ο πνευμονιόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και άλλοι ιοί.

Διάγνωση
Η διάγνωση της ιγμορίτιδας γίνεται με ακτινογραφία ή µε ενδοσκοπικά μηχανήματα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί και μαγνητική τομογραφία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button