Ειδήσεις Υγείας

Κρυολόγημα & ίωση: Τι να κάνετε για να μην «κολλήσετε»!

Έξαρση παρουσιάζουν οι ιώσεις καθώς ο χειμώνας είναι η αγαπημένη τους εποχή. Όταν ο υδράργυρος πέφτει κατακόρυφα και οι περισσότεροι συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους τότε το κοινό κρυολόγημα αλλά και οι διάφορες ιώσεις που κυκλοφορούν εξαπλώνονται ταχύτατα.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίες οι εκτιμήσεις των ειδικών σύμφωνα με τις οποίες μέχρι τα 75 χρόνια κατά μέσο όρο ένας ενήλικας αρρωσταίνει από 200-250 κρυολογήματα κατά μέσο όρο.

Πως να μην «κολλήσετε»!

Αποφεύγετε τις χειραψίες

 

 

 

 

 

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Aberystwyth υποστηρίζουν ότι η χειραψία μεταδίδει 10 φορές περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη μορφή επαφής χεριού με χέρι.

Πλένετε τα ρούχα σας με καυτό νερό

 

 

 

 

 

Να θυμάστε ότι οι ιοί των αναπνευστικών λοιμώξεων επιζούν στις πλύσεις των 30 και 40 βαθμών Κελσίου.

Μην τρώτε ζάχαρη

 

 

 

 

 

Μελέτες του Πανεπιστημίου LomaLinda στην Καλιφόρνια έδειξαν πως επί 5 ώρες έπειτα από την κατανάλωση 100 γραμμαρίων ζάχαρης, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού είναι πιο αδύναμα και εξοντώνουν λιγότερους επιβλαβείς μικροοργανισμούς από το φυσιολογικό.

Να κοιμάστε επαρκώς

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γέιλ υποστηρίζουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες κάθε βράδυ έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να «κολλήσουν» κάποια ίωση.

Ανοίξτε τα παράθυρα

 

 

 

 

 

 

Φροντίστε για τον καλό αερισμό των κλειστών χώρων

Κρατήστε αποστάσεις ασφαλείας

 

 

 

 

Κρατάτε μια απόσταση ­«ασφαλείας» περίπου 50 εκατοστών όταν συζητάτε με άλλους, ώστε να αποφεύγετε τα σταγονίδια που μπορεί να σας μεταδώσουν ιούς.

Πλένετε συχνά τα χέρια σας

 

 

 

 

Η μετάδοση των ιών του κρυολογήματος, της γρίπης και της γαστρεντερίτιδας σε ένα γραφείο μειώνεται κατά 80% με το καλό πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαγνήσιο και Κάλιο: Γιατί είναι απαραίτητα για την υγεία;

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button