Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακα

Κρυολόγημα: Μυστικά υγείας για να μην σας «ρίξει» στο κρεβάτι

Για να μην σας «ρίξει» στο κρεβάτι μάθετε τι πρέπει να κάνετε!

Εμβολιαστείτε

Ασπίδα προστασίας απέναντι στην εποχιακή γρίπη είναι να κάνετε το σχετικό εμβόλιο.Έτσι ο οργανισμός θα αποκτήσει τα αντισώματα που χρειάζεται, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμο για τον εισβολέα.

Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών

Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αποτελεί το νούμερο ένα όπλο στη μάχη κατά των μικροβίων. Μην παραλείπετε να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 15!

Προσοχή όταν βήχετε ή φτερνίζεστε

Εάν δεν έχετε πρόχειρο χαρτομάντηλο, καλύτερα να βήχετε στο μανίκι σας, ή στο εσωτερικό του αγκώνα σας, παρά στην παλάμη σας. Έτσι φροντίζετε να μην μεταδώσετε τον ιό στους άλλους, μέσω της χειραψίας.

γριπη

 

 

 

 

 

 

Παραμονή στο σπίτι

Στην περίπτωση που δεν νιώθετε καλά και πιστεύετε ότι σας περιτριγυρίζει γρίπη το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι ώστε να δώστε στον οργανισμό σας το χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει.

Μην αγγίζετε μάτια, μύτη και στόμα

Ο ιός της γρίπης εισβάλλει στον οργανισμό μέσω των ματιών, της μύτης και του στόματος. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίζετε με αυτά τις τρεις εισόδους του ιού στον οργανισμό.

Αποφεύγετε το συνωστισμό

Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά για το καλό της υγείας σας αποφύγετε τα μέρη όπου συνωστίζονται πολλά άτομα.

Ενισχύστε την άμυνά σας

Το ήμισυ του παντός για να αντιμετωπίσετε τις ιώσεις του χειμώνα είναι να φροντίζετε για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να τρώτε καλά, να γυμνάζεστε και να ξεκουράζεστε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως δε θα «κολλήσετε» γρίπη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button