Ειδήσεις Υγείας

Κρυολόγημα το καλοκαίρι; Δείτε πως θα περάσει γρήγορα

Πονοκέφαλος, έντονη καταρροή, ξηρός βήχας και κάποια δέκατα δεν σας αφήνουν να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Οι περισσότεροι αναρωτιούνται: ”Μα μέσα στο καλοκαίρι”; Και όμως απαντούν οι ειδικοί. Είναι δυνατόν να προσβληθούμε από τους κοινούς ιούς του κρυολογήματος εν μέσω θέρους.
Η ραγδαία αύξηση των κλιματιστικών αλλά και η ατμοσφαιρική ρύπανση που εκτοξεύεται τις πολύ ζεστές ημέρες προκαλεί σε όλους και περισσότερους συμπολίτες μας το γνωστό σε όλους κρυολόγημα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κλιματιστικά ξηραίνουν τον αέρα ενώ η ζέστη και η υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού. Την ίδια στιγμή πολλοί άνθρωποι κρυολογούν μέσα στο καλοκαίρι, ακριβώς επειδή δεν προσέχουν στην χρήση του κλιματιστικού και του ανεμιστήρα, ειδικά όταν έρχονται από εξωτερικό χώρο και είναι ιδρωμένοι.

Πως να ανακουφιστείτε:

Μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη προκαλεί έντονη καταρροή και ξηρό βήχα. Αν πίνετε υγρά θα αραιώσει η βλέννα και θα έχετε μειωμένο ερεθισμό στον λαιμό.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για εσωτερικούς χώρους
Η διαρκής χρήση του κλιματιστικού ξηραίνει την ατμόσφαιρα σε κλειστούς χώρους και αυτό προκαλεί βήχα σε όλους τους ανθρώπους. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε υγραντήρα.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη δίαιτα με άφθονα φρούτα και λαχανικά.
Για να απαλλαγείτε από το «μπούκωμα» χρησιμοποιείστε αποσυμφορητικά και παρακεταμόλη για τον πονοκέφαλο.
Για τον πονόλαιμο κάντε γαργάρες με αλατόνερο.
Να θυμάστε ότι τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν στο κοινό κρυολόγημα.

Αν τα συμπτώματα επιμένουν οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν να απευθύνεστε στον ειδικό γιατρό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button