Ειδήσεις Υγείας

Κρυολόγημα vs αλλεργία της άνοιξης: Πώς θα ξεχωρίσετε τα συμπτώματα

Οι αλλεργίες όπως και τα κοινά κρυολογήματα έρχονται σαν την άνοιξη…Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ένας στους τρεις ενήλικες τους ανοιξιάτικους μήνες ταλαιπωρείται από έντονη καταρροή και φτάρνισμα.

Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία που είστε πάντα με με ένα χαρτομάντιλο στο χέρι και δεν μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε αλλεργία ή κρύωμα μάθετε ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές!

Το κρυολόγημα προκαλείται από ιούς που προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό, κυρίως την μύτη και τον λαιμό προκαλώντας φλεγμονή σε αυτές τις περιοχές.  Άλλα συμπτώματα είναι βήχας, πονόλαιμος, πυρετός, μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλος και απώλεια όρεξης.

Από την άλλη πλευρά οι αλλεργίες, δεν προκαλούνται από ιούς. Αντίθετα ενοχοποιούνται διάφορα αλλεργιογόνα όπως η γύρη, το τρίχωμα κατοικίδιων ζώων ή η οικιακή σκόνη.

 

 

 

 

 

Συμπτώματα

«Τρέχει» η μύτη

Το συνάχι είναι σύμπτωμα τόσο του κρυώματος, όσο και των αλλεργιών. Οι αλλεργίες και τα πρώιμα στάδια του κρυώματος παράγουν διάφανα και αραιά υγρά, τα οποία αν δείτε να μετατρέπονται σε κίτρινα ή πράσινα πιο πυκνά, αποτελούν δείγμα μόλυνσης.

Φαγούρα στα μάτια και τη μύτη

Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να ξύνετε τα μάτια και τη μύτη σας, πάσχετε κατά πάσα πιθανότητα από αλλεργίες.

Πονοκέφαλος

Εάν νιώθετε πόνο στο κεφάλι σας ή σε όλο σας το σώμα, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για κρύωμα. Όσο για τον λαιμό , αν πονάει σημαίνει ότι είστε κρυωμένοι, ενώ αν νιώθετε φαγούρα, μάλλον είναι αλλεργία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button