Ειδήσεις Υγείας

Κρύα πόδια: Πιθανά αίτια και πώς θα την προλάβετε

Τα κρύα πόδια είναι ένα αρκετό συχνό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες! Εκτός από το γεγονός, ότι ο υδράργυρος έχει σημειώσει σημαντική πτώση τι άλλο μπορεί να φταίει και τα πόδια είναι κρύα;

Κακή κυκλοφορία αίματος

Ένας πολύ συχνός λόγος για το σύμπτωμα αυτό είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει, ότι δεν φτάνει αρκετό αίμα στα πόδια σας για να τα ζεστάνει.

Καθιστική ζωή

Η πολύωρη καθιστική ζωή ευθύνεται για τα κρύα πόδια. Μπορεί να αλλάξει άρδην αυτή η κατάσταση αν εντάξετε στο πρόγραμμα σας το καθημερινό περπάτημα.

Εξάλλου σύμφωνα με τους ειδικούς  όταν το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά, ολόκληρο το σώμα και κυρίως τα άκρα δεν παραμένουν αρκετά ζεστά.

Θυρεοειδής

Μια άλλη συνηθισμένη αιτία για τα κρύα πόδια είναι η υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εμφανιστεί, κόπωση, απώλεια μαλλιών και αύξηση του σωματικού βάρους.

Περιφερική νευροπάθεια

Οι πάσχοντες από περιφερειακή νευροπάθεια  δείχνουν ότι έχουν κρύα χέρια και πόδια χωρίς, ωστόσο, να είναι στην πραγματικότητα κρύα. Άλλα συμπτώματα της νόσου, μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ή αίσθηση καψίματος στα άκρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ενήλικες; Όλη η λίστα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button