Ειδήσεις Υγείας

Κρύα πόδια: Ποιες παθήσεις μπορεί να κρύβουν

Τα κρύα πόδια είναι ένα εξαιρετικά συχνό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολύ συχνότερα οι γυναίκες.

Υπολογίζεται ότι μια στις πέντε έχει παγωμένα άκρα ακόμη και αν οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ χαμηλές!

Η πιο συχνή αιτία είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος που, πρακτικά, σημαίνει ότι δεν φτάνει αρκετή ποσότητα αίματος στα πόδια για να τα ζεστάνει.

Άλλες ένοχες αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αυτό είναι:

Θυρεοειδής

 

 

 

 

 

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει κρύα πόδια και κρύα χέρια, κόπωση, απώλεια μαλλιών και αύξηση του σωματικού βάρους, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Εάν έχετε ένα πρόβλημα στον θυρεοειδή και ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή γι’ αυτό, αλλά εξακολουθείτε να έχετε κρύα χέρια και πόδια, μπορεί να πάσχετε από το σύνδρομο Raynaud.

Περιφερική νευροπάθεια

 

 

 

 

 

Όταν εκδηλώνεται η περιφερική νευροπάθεια οι πάσχοντες έχουν το αίσθημα κρύου στα χέρια και τα πόδια χωρίς, ωστόσο, να είναι στην πραγματικότητα κρύα στην αφή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ή αίσθηση καψίματος στα άκρα. Η περιφερική νευροπάθεια είναι συνήθως σημάδι κάποιας άλλης υποκείμενης νευρικής βλάβης, που προκαλείται από ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η έκθεση σε τοξίνες, οι μολύνσεις, ή οι ανεπάρκειες βιταμινών.

Κατάχρηση αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει αγγειοδιασταλτική δράση, δηλαδή κάνει τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος να μεγαλώνουν σε διάμετρο. Όσο περισσότερο αίμα διοχετεύεται στα μεγαλύτερα αγγεία, η ροή αίματος στα πόδια μειώνεται.

.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button