Ειδήσεις Υγείας

Κυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων. Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι κυρίως η καθιστική ζωή, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, η ακατάλληλη διατροφή, οι διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή ορμονικές διαταραχές, κληρονομικότητα, κάπνισμα και στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ

Δείτε ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι γύρω από την κυτταρίτιδα!

Μύθος 1: Οι αδύνατες γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα.
Λάθος. Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με τη φυσιολογία του δέρματος και όχι με την εναπόθεση λίπους.

Μύθος 2: Ο ήλιος καταπολεμά την κυτταρίτιδα.
Το μαύρισμα μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο αισθητή, αλλά η συστηματική έκθεσή μας στο ήλιο φθείρει το δέρμα, το κάνει πιο λεπτό και το καθιστά πιο αδύναμο.

Μύθος 3: Η κυτταρίτιδα είναι πάθηση.

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία φυσιολογική κατάσταση για όλες τις γυναίκες, η οποία οφείλεται στη δομή του δέρματός της και στις ορμόνες της.

Μύθος 4: Η κυτταρίτιδα είναι σημάδι γήρανσης.

Μέχρι τα 30 έτη η πυκνότητα του δέρματος είναι πιο μεγάλη από ποτέ, αλλά παρ’ όλα αυτά η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι παρούσα και πριν τα 30. Από την πέμπτη δεκαετία της ζωής μας (από τα 40+), το δέρμα, που συγκρατείται από τον συνδετικό ιστό, αρχίζει να χαλαρώνει λόγω της μείωσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button