Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Κυτταρίτιδα: Πού οφείλεται και πώς θα την αντιμετωπίσετε φυσικά;

Η κυτταρίτιδα είναι πολύ κοινή, καθώς επηρεάζει το 80-90% των γυναικών και εντελώς ακίνδυνη. Τα σημεία που εμφανίζεται περισσότερο είναι οι μηροί, οι γοφοί και τα οπίσθια, καθώς εκεί οι γυναίκες συγκεντρώνουν περισσότερο λίπος σε σχέση με τους άνδρες

Άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση της είναι η ηλικία καθώς όσο τα χρόνια περνούν το δέρμα γερνάει και χάνει την ελαστικότητά του, γι’ αυτό και εμφανίζεται συνήθως μετά τα 25.

Παράλληλα οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως η μείωση των οιστρογόνων, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο. Άλλες ένοχες αιτίες είναι η αύξηση του σωματικού βάρους ή τα πολλά περιττά κιλά, η αδράνεια και η εγκυμοσύνη.

Πώς θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Βούρτσισμα

Το βούρτσισμα σφίγγει το δέρμα, αυξάνει τη ροή του αίματος και την καλή κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Επίσης με τον τρόπο αυτό το δέρμα γίνεται πιο μαλακό.

Λεμόνι και Μηλόξιδο

Για να μειώσετε την κατακράτηση υγρών στο σώμα σας το οποίο προκαλεί την κυτταρίτιδα πίνετε νερό με λεμόνι για να αποβάλλεται τις τοξίνες. Μια άλλη θεραπεία στο σπίτι είναι να πίνετε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδο σε ένα ποτήρι νερού κάθε πρωί.

Καφεΐνη

Οι περισσότερες κρέμες κυτταρίτιδας περιέχουν καφεΐνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μη ξεχνάτε ότι όσο η ροή του αίματος αυξάνεται, τόσο περισσότερο η κυτταρίτιδα μπορεί να αφαιρεθεί.

Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος

Οι απότομες αυξομειώσεις βάρους μπορεί να χαλαρώσουν το δέρμα και να εκδηλώσετε γρηγορότερα κυτταρίτιδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυτταρίτιδα: Οι top ασκήσεις για να την εξαφανίσετε

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button