ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

«Κόβουν» φάρμακα για ρευματοπαθείς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! Ανάστατοι οι ασθενείς

Χωρίς ουσιαστική αιτία –όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr – ένα από τα τέσσερα φαρμακεία της Αττικής που εξυπηρετεί τους ρευματοπαθείς με τα ειδικά φάρμακα που χρειάζονται, αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεσή τους.
Πρόκειται για το φαρμακείο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και εξυπηρετεί εκατοντάδες ρευματοπαθείς από όλη την Αθήνα και τα Βόρεια προάστια.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, έπειτα από απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ από 4 Μαΐου, παύει η διάθεση τους από το φαρμακείο του Οργανισμού που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Βάση της ίδιας απόφασης της διοίκησης του Οργανισμού, η διάθεση αυτών θα συνεχίσει να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα (Ομόνοια), Πειραιά και Νέας Ιωνίας.
Να σημειωθεί ότι σταματά η διάθεση τριών βασικών σκευασμάτων για ρευματικά νοσήματα

Δείτε παρακάτω το σημείωμα που τοιχοκόλλησαν στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας:

ΕΟΠΥΥ φαρμακείο

Το γεγονός αυτό καταγγέλλουν οι ίδιοι οι ρευματοπαθείς στο HealthReport.gr, οι οποίοι από το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να διαμαρτύρονται στους αρμόδιους του φαρμακείου ζητώντας εξηγήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη επιχειρηματολογία των υπευθύνων του φαρμακείου- που μεταφέρουν ασθενείς στο HealthReport.gr– δεν επαρκεί το προσωπικό στο συγκεκριμένο φαρμακείο για να εξυπηρετήσει το σύνολο των ασθενών.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι το φαρμακείο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας βρίσκεται κοντά σε μεγάλα νοσοκομεία με ρευματολογικές κλινικές οι οποίες δέχονται καθημερινά εκατοντάδες πάσχοντες.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης και λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς είναι η περαιτέρω ταλαιπωρία τους καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν ένα πιο μακρινό φαρμακείο. Και εκεί βέβαια δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν συνωστισμό δεδομένου ότι όλοι θα κατευθυνθούν στα τρία εναπομείναντα φαρμακεία.

Τέλος να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Συλλόγου ασθενών ΕΛΕΑΝΑ Αθανασία Παππά απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας τόσο την υγεσία του υπ. υγείας όσο και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button