Ειδήσεις Υγείας

Κόκκινα αυτιά: Με ποιες παθήσεις συνδέεται;

Τις περισσότερες φορές τα κόκκινα αυτιά, δεν αποτελούν μόνο ένδειξη υψηλού πυρετού, αλλά ενδεχομένως να είναι σημάδι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic τα κόκκινα αυτιά ακόμη και αν οι πάσχοντες είναι σε κατάσταση ηρεμίας μπορεί να αποτελεί σημάδι επινεφριδικής ανεπάρκειας.

 

 

 

 

 

 

 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί οι επινεφρίδιοι αδένες, εκκρίνουν τη γνωστή σε όλους αδρεναλίνη, η οποία, προετοιμάζει το σώμα να αντιδράσει σε περίπτωση κινδύνου ή ακόμη και σε κάθε κατάσταση που συνοδεύεται από έντονο στρες.

Επίσης η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση υπότασης, στη δραστική απώλεια βάρους ακόμη και τη νεφρική ανεπάρκεια.

Τα κόκκινα αυτιά σχετίζονται με ένα σπάνιο σύνδρομο, το Red Ear Syndrome, το οποίο εκδηλώνεται με ξαφνικό κοκκίνισμα στο ένα ή και τα δύο αυτιά και ταυτόχρονα οι πάσχοντες έρχονται αντιμέτωποι με αίσθημα καύσου.

Άλλες αιτίες που ενοχοποιούνται για το κοκκίνισμα των αυτιών είναι η υπερλειτουργία του συκωτιού και πιθανό πρόβλημα της σπλήνας.
Μια ακόμη αιτία για την κατάσταση αυτή είναι η ύπαρξη μόλυνσης στο αυτί.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον ωτορινολαρυγγολόγο ώστε να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button