Ειδήσεις Υγείας

“Κόκκινες ελιές” στο δέρμα: Πότε είναι επικίνδυνες;

Γενικά σχηματίζονται στο δέρμα μετά τα 25 έως 30 χρόνια και τις περισσότερες φορές πρωτοεμφανίζονται σαν μικρές επίπεδες κηλίδες στην επιφάνεια του δέρματος, διαμέτρου ενός περίπου χιλιοστού και με χρώμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κόκκινο έως βαθύ μπορντώ.

Πάντως σύμφωνα με τους δερματολόγους εμφανίζονται εντονότερα μετά την ηλικία των 75 ετών, ενώ το 80% του πληθυσμού έχει ορισμένα στο δέρμα.

Μπορεί να εντοπίζονται σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος, αλλά είναι πιο συχνά στον κορμό και στα άκρα, χωρίς να αποκλείεται και το πρόσωπο.

Στην αρχική τους μορφή οι κόκκινες ελιές είναι μικρές και επίπεδες και στη συνέχεια, μπορεί να μεγαλώσουν σε μέγεθος και να φθάσουν μέχρι ένα εκατοστό διάμετρο ενώ και το χρώμα τους μπορεί να γίνει πιο σκούρο.

Τα κερασόχροα αιμαγγειώματα μερικές φορές σχετίζονται με τις ορμονικές αλλαγές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ η μόνη και ευτυχώς σπάνια περίπτωση που θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες είναι όταν εμφανιστούν πάρα πολλά μαζί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πώς αντιμετωπίζονται;

 Η αφαίρεσή τους είναι απλή και γίνεται στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία και εφαρμογή ηλεκτροκαυτηρίασης ή laser, με καλά αισθητικά αποτελέσματα και χωρίς να μένουν ουλές ή υπερμελαγχρώσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button