Ειδήσεις Υγείας

Κόκκινες ελιές στο δέρμα: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους τα μικρού μεγέθους κόκκινα έως μπορντό στίγματα,  είναι γνωστά ως «κερασόχροα αιμαγγειώματα» ή «στίγματα του Morgan» είναι τα πιο συνηθισμένα ευρήματα στο δέρμα των εξεταζόμενων σε ένα δερματολογικό ιατρείο.

Όπως έχει βρεθεί από τους ειδικούς εμφανίζονται πιο συχνά μετά την ηλικία των 75 ετών ενώ τις περισσότερες φορές πρωτοεμφανίζονται ως μικρές επίπεδες κηλίδες στην επιφάνεια του δέρματος, διαμέτρου ενός περίπου χιλιοστού και με χρώμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κόκκινο έως βαθύ μπορντό.

Στη συνέχεια μπορεί να μεγαλώσουν σε μέγεθος και το χρώμα τους μπορεί να γίνει πιο σκούρο.

Αγγειώματα

Τα αγγειώματα μοιάζουν με μικρές κόκκινες ελιές, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι όγκοι του δέρματος. Συνήθως αρχίσουν να εμφανίζονται σε ενήλικες κατά τη διάρκεια της τρίτης ή τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους και αυξάνουν σε αριθμό με την πάροδο της ηλικίας.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί δεν είναι καρκινικά αλλά έχουν την τάση να αιμορραγούν.

Πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε;

Η μόνη και ευτυχώς σπάνια περίπτωση που θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες, είναι όταν εμφανιστούν πάρα πολλά μαζί σε μικρό χρονικό διάστημα, οπότε ίσως να σχετίζονται με κάποια εσωτερική νεοπλασία του οργανισμού και ειδικότερα με όγκους που εκκρίνουν προλακτίνη ή άλλες ορμόνες, οπότε θα πρέπει να γίνεται ο σχετικός έλεγχος.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button