Ειδήσεις Υγείας

Κόπωση: Με ποιες σοβαρές ασθένειες συνδέεται;

Η κόπωση είναι ένα συχνό σύμπτωμα που νοιώθουν πολλοί συνάνθρωποί μας λόγω και των έντονων καθημερινών ρυθμών. Ωστόσο μπορεί να κρύβει και μία σοβαρή πάθηση.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι αποτελεί βασικό σύμπτωμα σε διάφορες ασθένειες, οι θεράποντες ιατροί δεν είναι δυνατόν να βασιστούν μόνο σε αυτό για να κάνουν διάγνωση.

Ένα άλλο ζήτημα που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση είναι ότι η έννοια της κόπωσης είναι πολύ γενική και έχει πολλές εκφάνσεις, επισημαίνει η Αν Κόπολα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Δείτε με ποιες σοβαρές ασθένειες συνδέεται!

Υποθυρεοειδισμός

Ένα από τα βασικότερα συμπτώματα που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το θυρεοειδή είναι αίσθημα εξάντλησης και κούρασης το οποίο συχνά συνοδεύεται και από αδικαιολόγητη αύξηση του βάρους, τη δυσκοιλιότητα, την ξηρότητα του δέρματος και τα ρίγη.

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Το σύνδρομο αυτό όπως αναφέρει και το όνομα του, πρόκειται για το αίσθημα κόπωσης που επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα και εκδηλώνεται σε βαθμό που εμποδίζει οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα του πάσχοντα.

Αναιμία

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αναιμίας και όλοι εκδηλώνονται με βασικό σύμπτωμα την επίμονη κούραση. Άλλα συνήθη συμπτώματα της αναιμίας είναι το χλωμό δέρμα, η ευαισθησία των νυχιών, οι ταχυπαλμίες, οι συχνές ζαλάδες και ο πονοκέφαλος.

Διαβήτης

Το αίσθημα κούρασης είναι ένα από τα πρώτα και πιο επίμονα συμπτώματα που εμφανίζει ο διαβήτης αφού ο οργανισμός δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη συχνά προκαλεί στους πάσχοντες κόπωση, επίμονο αίσθημα θλίψης, απώλεια της όρεξης και δυσκολία συγκέντρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button