ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Κόφτης» ακόμη και σε απαραίτητες εξετάσεις στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Με το σταγονόμετρο κάνουν πλέον τις εξετάσεις στους ασθενείς οι γιατροί του ΕΣΥ, καθώς τα κουρεμένα κονδύλια στα νοσοκομεία καθιστούν τις συνθήκες άκρως πιεστικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Διοικητές όλων των νοσοκομείων κρίνονται εκτός των άλλων από το αν συγκρατούν τις δαπάνες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων οι οποίες είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Και αυτό διότι οι δανειστές ζητούν περαιτέρω περιορισμό των δαπανών, την ώρα όμως που τα χρέη των νοσοκομείων έχουν φθάσει στα 558 εκατ. ευρώ.

Έτσι ακόμη και απαραίτητες εξετάσεις κουρεύονται προκειμένου να μην ξεπεραστεί ο προϋπολογισμός. Το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων είναι εξαιρετικά πιεσμένο ειδικά το τελευταίο διάστημα καθώς τα προειδοποιητικά έγγραφα δίνουν και παίρνουν στα τμήματα των οικονομικών.
Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr και αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι οι πιέσεις προς τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικές για τη συγκράτηση των δαπανών: «Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις! Έγγραφο φωτιά»

Ταυτόχρονα όμως και η επόμενη χρονιά θα κυλήσει με περιορισμένα κονδύλια και επειδή οι προϋπολογισμοί είναι μειωμένοι αλλά και επειδή θα μπει μεγαλύτερος έλεγχος σε εξετάσεις και φάρμακα. Δείτε ΕΔΩ τι είπε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας: «Έρχεται κούρεμα με …επιστημονικά κριτήρια σε εξετάσεις και φάρμακα! Τι υποστήριξε ο υπουργός Υγείας»

Πάντως τα οικονομικά των νοσοκομείων θα κρίνουν και το μέλλον των Διοικητών καθώς όποιος δεν τηρήσει τους σφιχτούς προϋπολογισμούς κινδυνεύει ακόμη και με έξοδο από το ΕΣΥ. Κάτι που τους έχει διαμηνύσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο κούρεμα στις δαπάνες του υπ.Υγείας για το 2018! Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός

Έρχονται από τα λογιστήρια τα κουρέματα στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ! Τι θα δουν για τον Νοέμβριο

Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία των νησιών! Τι προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

Πλαστή συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων καταγγέλλουν οι ακτινολόγοι! Πως δρα το κύκλωμα

«Ηχηρό» χαστούκι δανειστών στον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη! Σε εκνευρισμό το υπ. Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button