Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Κόψτε το τσιγάρο μέσα από το ”παιχνίδι”

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος στις 31 Μαϊου, όσοι καπνιστές θέλουν, μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα βιωματικό εργαστήριο που θα οργανώσει ο γιατρός ολιστικής ψυχοσωματικής θεραπευτικής Αλέξανδρος Λουπασακης, με στόχο να ”γελάσουν” με το κάπνισμα.

Στόχος είναι να καταλάβουμε, ότι η διακοπή καπνίσματος μπορεί να γίνει μέσα από τα παιχνίδια, ένα ”παιχνίδι”. Όσοι θα πάτε σε αυτή τη διαφορετική εκδήλωση, θα «καπνίσετε» με πολλούς και διάφορους τρόπους, ώστε να ξυπνήσει η συνειδητή σχέση σας με το κάπνισμα και επίσης θα κινητοποιήσετε την αντίδραση του οργανισμού σας στη είσοδο ενός ξένου σώματος, όπως είναι ο καπνός του τσιγάρου.

Σύμφωνα με τον κο Λουπασάκη, το γέλιο θα είναι μία αφορμή, που θα σας οδηγήσει στο δρόμο της κάθαρσης, την κινητοποίηση της, την πετυχαίνουμε μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια και πρακτικές της ολιστικής γελωτοθεραπειας (αλλαγές στην διατροφή, αναπνευστικές ασκήσεις, δουλειά πάνω στο σώμα μας με βελονισμό χωρίς βελόνες , πρακτικές της αρωματοθεραπείας κ.ά) που θα αλλάξουν την σχέση μας με το τσιγάρο.

Οι εκφοβιστικές λογικές προσεγγίσεις, που απευθύνουν στους καπνιστές το Υπουργείο υγείας και οι γιατροί είναι ολοφάνερο, ότι έχουν μικρή αποτελεσματικότητα. Εάν με πληροφορίες μπορούσαμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής και απόλαυσης, σίγουρα η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη.

Ο άνθρωπος ζει για τη χαρά, την απόλαυση και την ηδονή. Στο πλαίσιο αυτής της αυτονόητης διαδικασίας τρώει, πίνει, καπνίζει, γλεντάει και άλλα πολλά. Ο ανθρώπινος οργανισμός όμως υπακούει σε μια βιολογική ηθική αρχή , η οποία με απλά λόγια λέει«ευχαρίστηση και επανάληψη, δυσαρέσκεια και αποφυγή». Θα στηριχτούμε λοιπόν, πάνω σε αυτήν την αρχή, καθ’ ότι όλοι θέλουμε την ευχαρίστηση και δεν θέλουμε τον πόνο.

Με την ευκαιρία αυτού του εργαστηρίου, θα ταξιδέψουμε με έναν χαρούμενο και βιωματικό τρόπο, θα δείξουμε μία άλλου τύπου ρεαλιστική διαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου της ζωής μας.

Επιτέλους μπορούμε να χτίζουμε την κερδοφορία στους ισολογισμούς της ζωής μας, με μία άλλη φιλόσοφο θεραπεία δηλαδή με το χιούμορ, το γέλιο,τη χαρά, την απολαυστική ηδονή, την ευχαρίστηση και άλλα παρόμοια εφόδια,που θα αποτελέσουν τα βασικά κλειδιά αυτής της ματιάς, καταλήγει ο κος Λουπασάκης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στον αριθμό : 210- 8219278

Σχετικά Άρθρα

Back to top button