Συνεντεύξεις - Άρθρα

Κύριοι της Υγείας επιτέλους σοβαρευτείτε!

Ανεξάρτητα εάν θα ενσκήψει ή όχι στην χώρα μας ο ιός Έμπολα (μακάρι να μην γίνει φυσικά και αυτό που ευχόμαστε όλοι, είναι να βρεθεί γρήγορα το εμβόλιο) στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία για την χώρα μας, είναι ότι θα πρέπει οι πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και πως το βάρος θα πέσει για ακόμη μία φορά στους υγειονομικούς.

Διότι αυτοί -ως καλοί Σαμαρείτες- καλούνται να σηκώσουν το βάρος της ετοιμότητας,της εγρήγορσης και τελικά της φροντίδας των ανθρώπων που πιθανόν να νοσήσουν. Είναι επίσης οι ίδιοι άνθρωποι που θα μπουν μπροστά -και όχι οι ιδιωτικοί όμιλοι- που σε περίπτωση επιδημίας.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι -γιατροί και νοσηλευτές- οι οποίοι πασχίζουν και δίνουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους κάθε ημέρα με τεράστιο κόπο, απλήρωτοι και μετά από αλλεπάλληλες εφημερίες, συνεχίζοντας να προσφέρουν,και τελικά είναι οι ίδιοι, που δίνουν υπεραξία στο σύστημα Υγείας, αλλά και στην έννοια ανθρωπιά.

Ένα σύστημα, οι επικεφαλής του οποίου, χάνονται στις λεπτομέρειες για ακόμη μίαφορά, όπως να βάλουν ή να μην βάλουν τελικά θερμικές κάμερες στις πύλες εισόδου, να κάνουν ανοιχτή ή όχι για τα ΜΜΕ την άσκηση ετοιμότητας για τυχόν ύποπτο κρούσμα Έμπολα και είναι οι ίδιοι, οι οποίοι αποφασίζουν να «βαφτίσουν» το Αμαλία Φλέμιγκ –αφού πρώτα το έχουν «γδύσει» από προσωπικό- νοσοκομείο αναφοράς χωρίς να έχει καν,την αναγκαία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και γιατί είναι απαραίτητη η ΜΕΘ; διότι πολύ απλά σε περίπτωση που νοσήσει κάποιος από Έμπολα ενδεχομένως να εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια και έτσι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η ΜΕΘ σε ένα νοσηλευτήριο.

Επιτέλους κύριοι της Υγείας σοβαρευτείτε!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button