ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Κ.Λουράντος: Λάβρος εναντίον κυβέρνησης και τοπικών συμφερόντων για τα φάρμακα! Τι είπε στη βουλή

Ο κ.Λουράντος από το βήμα της βουλής όπου εκλήθη για να καταθέσει τις απόψεις του κλάδου για το πολυνομοσχέδιο, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις που βάζουν θηλιά στο λαιμό εκτός των άλλων και στους φαρμακοποιούς.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μίλησε για ένα πρωτοφανές γεγονός να αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές καθώς εκτός των άλλων οι φαρμακοποιοί θα πληρώνουν φόρους για τα έξοδα όπως είπε.

Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε ο Κ.Λουράντος δημιουργούνται δύο κατηγορίες ασφαλισμένων. Η μία κατηγορία είναι αυτή που περιλαμβάνει και τους φαρμακοποιούς και δηλώνουν τα πάντα αφού δεν μπορούν να αποκρύψουν τις πωλήσεις φαρμάκων και η δεύτερη κατηγορία με εκείνους που μπορούν να αποκρύψουν από την εφορία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι φαρμακοποιοί μαζί με τους γιατρούς από τη πρώτη στιγμή είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του ασφαλιστικού και πριν ακόμη συμπληρωθεί με νέες ρυθμίσεις που είναι ακόμη πιο βαριές για τους υγειονομικούς κλάδους. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Γιατροί και φαρμακοποιοί καταθέτουν αίτηση ακύρωσης του ασφαλιστικού στο ΣτΕ! Τι ζητούν»

«Το νομοσχέδιο ωθεί τον κόσμο να φοροδιαφύγει» είπε με νόημα πάντως ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Κώστας Λουράντος στη Βουλή.

Και για τα ΜΗΣΥΦΑ στη Βουλή

Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) τα οποία ναι μεν τη γλιτώνουν από ότι φαίνεται σε αυτή τη φάση και δεν μεταφέρονται και στα σούπερ μάρκετ, αλλά οι πιέσεις είναι μεγάλες. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Καμία αλλαγή στα φάρμακα χωρίς συνταγή (ΜΗΣΥΦΑ) στο 4ο μνημόνιο! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ο κ.Λουράντος μάλιστα επιτέθηκε με σφοδρότητα στα «ντόπια συμφέροντα» όπως είπε γιατί: «ζητούσαν να βγουν τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ».
Όπως εξήγησε: «Επειδή μειώνονται πολύ οι τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων έπρεπε να τα βγάλουν από τα άλλα».

Ο Κώστας Λουράντος κατέληξε μεταξύ άλλων: «Το φάρμακα πρέπει να παραμείνει στο φαρμακείο. Δεν είναι απλό αγαθό. Διότι φαρμακείο επιστήμη, σούπερ μάρκετ κατανάλωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο

Έρχεται νέο πλαφόν συνταγογράφησης για κάθε γιατρό ξεχωριστά! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Ιδού τα νέα μέτρα για τα φάρμακα μετά τη συμφωνία με την τρόικα! Τι προβλέπεται για γιατρούς- φαρμακοποιούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button