ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Κ.Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξουμε τον ΦΠΑ στα φάρμακα! Fake προπαγάνδα τα όσα λέγονται για αύξηση του 6%

Δε θα αλλάξουμε τον ΦΠΑ στα φάρμακα όπως και σε όλη τα είδη που βρίσκονται στον χαμηλότερο συντελεστή, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο με παραγωγικούς φορείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι ο ΦΠΑ στα φάρμακα θα παραμείνει στο 6%, ενώ τα όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού πως είπε πρόκειται για Fake προπαγάνδα.
«Δεν θα το μειώσουμε ούτε θα το αυξήσουμε το ΦΠΑ του 6%, θα παραμείνει ως έχει» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η αλλαγή του ΦΠΑ στα φάρμακα απασχολούσε εδώ και καιρό την αγορά φαρμάκου καθώς η αύξησή του θα δημιουργούσε σοβαρές δυσλειτουργίες αλλά και επιβάρυνση στους ασθενείς.
Να σημειωθεί ότι η παραμονή των φαρμάκων στον συντελεστή ΦΠΑ 6% έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα.

Δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι τσέπες των ασφαλισμένων, καθώς ο αυξημένος ΦΠΑ σημαίνει και υψηλότερες λιανικές τιμές στα φάρμακα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι σημαίνει: «Τι σημαίνει μια αύξηση του ΦΠΑ για τις τσέπες των ασθενών»

Ταυτόχρονα η διατήρησή του στο 6% διασφαλίζει τη διαθέσιμη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα επίπεδα που ισχύουν έως σήμερα, καθώς ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται εντός του ορίου των 1,945 δις ευρώ της δημόσιας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδριάζει η Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων! Όλες οι εκκρεμότητες πριν τις εκλογές

Με κουρεμένες τιμές κατά 29 εκατ. ευρώ νέα φάρμακα στα νοσοκομεία! Τι άλλαξε

Πόσα χρήματα θα δώσει ο ΕΟΠΥΥ για τη μεταφορά φαρμάκων στο σπίτι των ασθενών!

Κατατέθηκε τροπολογία για επιστροφές χρημάτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες από το 2006 έως το 2008! Όλη η ρύθμιση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button