ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Λήγει η προθεσμία για δικαστική προσφυγή των νοσοκομειακών γιατρών για αυξήσεις στους μισθούς!

Αυξήσεις οι οποίες θα πρέπει να δοθούν και μάλιστα άμεσα μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε παράνομες τις περικοπές στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ και οι οποίες θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012.

Ωστόσο προς ώρας η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε φαίνεται να έχει τέτοια πρόθεση, καθώς δεν προχωρά σε καμία διαδικασία διευθέτησης του ζητήματος. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο υπουργός Υγείας στους γιατρούς: “Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών όπως προβλέπει απόφαση του ΣτΕ! Τι είπε ο υπ.Υγείας”

Οι γιατροί πάντως είναι σε ετοιμότητα και ολοκληρώνουν σιγά σιγά τη διαδικασία συλλογής όλων των στοιχείων προκειμένου να γίνουν μαζικές προσφυγές.

Η ημερομηνία λήγει 16 Ιουλίου σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) για τη συλλογή των δικαιολογητικών ωστόσο όπως διευκρινίζεται ότι το διάστημα μπορεί να παραταθεί για όσους γιατρούς δεν έχουν ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων.

Πάντως αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να επαναφέρει όλα τα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να βρει 1,1 δις ευρώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Δεκάδες γιατροί του ΕΣΥ στα δικαστήρια για ιατρικές επιπλοκές! Γιατί κινδυνεύουν να πληρώσουν από την τσέπη τους

Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες και τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Πόσα θα εισπράξουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά την απόφαση του ΣτΕ! Όλα τα ποσά ανά βαθμίδα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button