ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Λήγει η προθεσμία για τους νέους διοικητές νοσοκομείων! Πότε θα διορισθούν

Μέχρι την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και μέχρι τις 15:00 μετά το μεσημέρι προλαβαίνουν όσοι φιλοδοξούν να γίνουν διοικητές σε δημόσιο νοσοκομείο να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει χωρίς ωστόσο να έχει επιδειχθεί έντονο ενδιαφέρον από στελέχη της αγοράς υγείας, αφού τουλάχιστον προς ώρας δεν υπάρχουν…ορδές υποψηφίων όπως ήλπιζε η κυβέρνηση.
Και πώς να υπάρξουν άλλωστε όταν το κλίμα είναι κακό από την αρχή λόγω των περιορισμένων κονδυλίων στο ΕΣΥ ενώ το …έφαγε και ο …γάιδαρος με την άρον άρον απομάκρυνση των προηγούμενων διοικητών.

Τα προσόντα πάντως που ζητά η προκήρυξη που εξέδωσε η κυβέρνηση είναι επίσης περιορισμένα καθώς απαιτείται μόλις ένα πτυχίο και όλα τα άλλα θα …συνεκτιμηθούν απλά. Διαβάστε ΕΔΩ τι προσόντα πρέπει να έχει ένας νέος διοικητής νοσοκομείου.

Εκτός αυτού η φημολογία των τελευταίων μηνών ότι θα διορισθούν και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα …δικά μας παιδιά φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει περαιτέρω κακό κλίμα για τη στελέχωση των νοσοκομείων.
Άλλωστε και οι αποδοχές για μια εξαιρετικά απαιτητική δουλεία όπως είναι αυτή του διοικητή, είναι λιγοστές. Δείτε ΕΔΩ πόσα παίρνει ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Το ζήτημα πάντως είναι πότε θα διορισθούν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων καθώς θα ακολουθήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή. Μια επιτροπή που δέχτηκε έντονα πυρά, καθώς στην αξιολόγηση των προηγούμενων διοικητών διέθεσε μόλις…10 με 15 λεπτά για να τους κρίνει και μάλιστα μέσα σε κλίμα περίεργων κωμικοτραγικών περιστατικών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο της εξέτασης τους: «Ξεκίνησε η αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων! Όλο το παρασκήνιο από την εξέταση του ενός…τετάρτου».

Μέχρι όμως να διορισθούν οι νέοι διοικητές, να ενημερωθούν για τα διαδικαστικά των νοσοκομείων θα περάσει όπως φαίνεται αρκετός χρόνος.
Και μέχρι τότε τα νοσοκομεία θα διοικούνται προσωρινά από τους διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών.

Βέβαια οι δυσκολίες παραμένουν μεγάλες καθώς θεωρείται δύσκολο να λάβουν οι προσωρινοί διοικητές σοβαρές αποφάσεις δεδομένου ότι θα βρίσκονται για μικρό χρονικό διάστημα στη θέση τους, ενώ και η συνεννόηση περί των αρμοδιοτήτων τους φαίνεται ότι αποτελεί πρόβλημα.
Δεν είναι τυχαίο ότι χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο υγείας πριν λίγα 24ωρα για να δοθούν οδηγίες.

Ακόμη και το πρόβλημα της έλλειψης των ακριβών φαρμάκων αποδίδεται στο πρόβλημα της μόνιμης διοίκησης των νοσοκομείων καθώς ενώ όπως λέει το υπουργείο υγείας λεφτά υπήρχαν, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις παραγγελίες των σκευασμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Δείτε ποιοι 16 διοικητές νοσοκομείων παραμένουν σε όλη τη χώρα!

Στα δικαστήρια οι απολυμένοι «γαλάζιοι» διοικητές νοσοκομείων! Μυστική συνάντηση 30 διοικητών

Βγήκε η προκήρυξη για τους νέους διοικητές νοσοκομείων! Όλα τα προσόντα

Ξεκίνησε η αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων! Όλο το παρασκήνιο από την εξέταση του ενός…τετάρτου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button