ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Λήγουν οι πρώτες συμβάσεις επικουρικών γιατρών στο τέλος του χρόνου! Πόσοι αποχωρούν

Αδειάζουν σε λίγες εβδομάδες τα δημόσια νοσοκομεία από επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι σήμερα καλύπτουν βασικές ανάγκες στο ΕΣΥ, λόγω της έλλειψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Ειδικότερα στο τέλος του έτους (31.12.2018) αλλά και έως τον Ιανουάριο του 2019, θα αδειάσουν κι άλλες θέσεις στα δημόσια Νοσοκομεία λόγω της λήξης των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, ενώ και τους προηγούμενους μήνες είχαν αποχωρήσει πολλοί επικουρικοί λόγω των συμβάσεων τους.

Ίσως γι’ αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε να προωθήσει τροπολογία βάση της οποία μπορούν να γίνουν επικουρικοί ακόμη και γιατροί έως 67 ετων! Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Αλλάζουν τα όρια ηλικίας για τους επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ! Νέα τροπολογία»

Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές 1100 επικουρικοί γιατροί θα έχουν αποχωρήσει έως το τέλος Ιανουαρίου από το σύστημα, αριθμός που θεωρείται πολύ μεγάλος σε ένα ήδη άδειο ΕΣΥ.
Μάλιστα με βάση και απόφαση του ΣτΕ όσες συμβάσεις επικουρικών γιατρών, παρατείνονται άνω των 24 μηνών δεν αναγνωρίζονται και δεν μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί. Γι αυτό άλλωστε και πρόσφατα είχαν μείνει απλήρωτοι δεκάδες επικουρικοί γιατροί σε πολλά νοσοκομεία και χρειάσθηκε ειδική ρύθμιση για να αποπληρωθούν οι αποδοχές τους.

γιατροί ΠΕΔΥ

Πάντως με τη νέα ρύθμιση που αλλάζει τα όρια ηλικίας των επικουρικών γιατρών, προβλέπεται ότι οι επικουρικοί θα μπορούν να παραμένουν στους καταλόγους της επιλογής του προσωπικού μέχρι 5 χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό έχει προγραμματίσει στις 29 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Δώμα του Νοσοκομείου, μεγάλη σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 15 Σωματεία διαφόρων Νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ, ενώ καλούνται όχι μόνο οι γιατροί αλλά και όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ. Στόχος είναι να προγραμματισθούν κινητοποιήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδειάζουν τα νοσοκομεία από επικουρικούς γιατρούς!

Τέλος οι παρατάσεις για τους επικουρικούς γιατρούς στα νοσοκομεία! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button