ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο στο ΕΣΥ 12 μήνες! Τα σχέδια που έμειναν σχέδια

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διαφημίζει εδώ και καιρό ότι προχωρά στη δημιουργία λίστας προτεραιότητας στα χειρουργεία, ώστε να μην παρακάμπτεται η σειρά των ασθενών, φαίνεται ωστόσο ότι οι αντικειμενικές λίστες είναι απλά στα…χαρτιά.

Και αυτό διότι σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) οι λίστες αναμονής καθημερινά αυξάνονται για ένα χειρουργείο και πλέον οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν ακόμη και έναν χρόνο. Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα χειρουργικά τραπέζια κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανίζεται όχι μόνο να έχει απλά θεσμοθετήσει τις λίστες προτεραιότητας στα χειρουργεία, αλλά σχεδόν να τις έχει εφαρμόσει. Δείτε ΕΔΩ τι διαφημίζει καιρό τώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: ” Προ των πυλών η εγκύκλιος για τις λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Οι αντιδράσεις και τα προσκόμματα»

Και ακόμα εντυπωσιακότερο είναι το γεγονός ότι έβαλαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια διημερίδας για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας να μιλήσει για ένα σύστημα προτεραιότητας στα χειρουργεία ωσάν οι λίστες αυτές να εφαρμόζονταν ήδη! Δείτε ΕΔΩ την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη διημερίδα για την Υγεία: «Α.Τσίπρας: Στήριξη στο νέο ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο»

Φαίνεται βέβαια ότι τα σχέδια επί…χάρτου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, μέχρι να γίνουν πράξη, χρειάζονται καιρό ακόμη.

Εξάλλου δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη όχι μόνο το απαραίτητο προσωπικό στα νοσοκομεία, αλλά ούτε καν έχουν βρεθεί οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να περιορισθεί το φαινόμενο με τα …βαλιτσάκια στα νοσοκομεία, όπου ο γιατρός κάνει εισαγωγή στον «πελάτη» του ασθενή την ώρα που θέλει όποτε το θέλει με αποτέλεσμα εκείνος να φθάνει έτοιμος με τη βαλίτσα του.

Την ίδια ώρα βέβαια οι …κοινοί θνητοί χάνουν την υγεία τους, ενίοτε και τη ζωή τους επειδή δεν πρόλαβαν να χειρουργηθούν. Όπως λέει και η ΠΟΕΔΗΝ…ο θάνατός σου η ζωή μου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για επέμβαση στο ΕΣΥ μόνο με σειρά προτεραιότητας! Τι φέρνει το «παράλληλο πρόγραμμα» στα χειρουργεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button