Ειδήσεις Υγείας

Λευκό ή κόκκινο κρασί: Ποιο μεθάει πιο εύκολα;

Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο των ερευνών μπήκε το κρασί. Μάλιστα οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι ένα ή δύο ποτηράκια όταν καταναλώνονται το βράδυ έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Όμως το λευκό ή το κόκκινο μεθάει πιο εύκολα;

Σύμφωνα με θεωρίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη το λευκό κρασί μεθάει πιο εύκολα επειδή περιέχει περισσότερα θειώδη άλατα από το κόκκινο. Τα θειώδη άλατα βρίσκονται στα σταφύλια, αλλά πριν από τη ζύμωση προστίθενται μικρές ποσότητες θείου ως συντηρητικό για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να απομακρυνθούν ανεπιθύμητα βακτήρια.

Παράλληλα το λευκό κρασί είναι διαφορετικό από το κόκκινο γιατί περιέχει περισσότερη ζάχαρη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόκκινο κρασί περιέχει 0,2 g σάκχαρα ανά 100 ml, ενώ το ξηρό λευκό κρασί περιέχει 0.6 g αλλά το μη ξηρό λευκό κρασί μπορεί να περιέχει μέχρι και 3 g σάκχαρα ανά 100 ml.

Κάνει καλό στην υγεία

Από την άλλη  δύο νέες επιστημονικές μελέτες, μία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και μία από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, τεκμηρίωσαν ότι η κατανάλωση μέτριας ποσότητας κόκκινου κρασιού, κυρίως τις βραδινές ώρες έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία.

Αυτό συμβαίνει γιατί κυρίως το κόκκινο κρασί περιέχει μια ουσία την ρεσβερατρόλη η οποία «φημίζεται» για τη θετική της επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ συνδέεται και με την ευκολότερη απώλεια των περιττών κιλών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρεσβερατρόλη καταστέλλει το αίσθημα της πείνας, οπότε καλύτερα να πίνετε το κρασί από το απόγευμα και μετά, ώστε να αποφύγετε τις θερμιδοφόρες βραδινές επιδρομές στο ψυγείο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button