ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ληγμένα υλικά στο Σισμανόγλειο! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Μπορεί η πολιτική ηγεσία να θεωρεί ότι τα χρήματα για τα δημόσια νοσοκομεία φτάνουν και περισσεύουν αλλά η σκληρή καθημερινότητα τους διαψεύδει. Διαβάστε ΕΔΩ το…παιχνίδι με τις λέξεις για τον προυπολογισμό του 2018 των υπουργών Υγείας: “Υπ.Υγείας: Δεν έχουμε κούρεμα στον προϋπολογισμό του 2018! Πως μειώνονται οι δαπάνες στα νοσοκομεία”

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την ημέρα Γενικής εφημερίας του Σισμανόγλειου το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς “ληγμένα υγειονομικά και φαρμακευτικά υλικά καθώς και μη αποστειρωμένα εργαλεία λόγω έλλειψης κλιβάνου“.

 

 

 

 

 

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι “ράμματα, νυστέρια, χειρουργικά εργαλεία, χειρουργικά γάντια, καθετήρες, συσκευές ορών, μπουκαλάκια αιμοληψίας κ.α. καθώς και φαρμακευτικό υλικό (ηπαρίνες, οροί, κολλύρια κ.α.) και διάφορα άλλα φάρμακα, που είχαν λήξει πριν εφτά με οκτώ χρόνια” χορηγήθηκαν σε ασθενείς.

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εργαζομένων ορισμένα από τα ληγμένα υλικά που χορηγήθηκαν στους ασθενείς αφορούσαν:  Ξυλοκαϊνη (φάρμακο για τοπική αναισθησία), Ηπαρίνη (ενδοφλέβιο φάρμακο για να μην γίνονται θρόμβοι στο αίμα), fenistil (ενδοφλέβιο φάρμακο για αλλεργίες), Σταγόνες για τα μάτια. Ληγμένα από το έτος 2012 ακόμη και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τραχειοτομή σε έκτακτα περιστατικά που έχουν απόφραξη από ξένο σώμα (Quick trach).

 

 

 

 

 

Επίσης ληγμένες ήταν και οι συσκευές χορήγησης ενδοφλέβιων φαρμάκων, χειρουργικά ράμματα, χειρουργικά γάντια, μπουκάλια αιμοληψίας με ληγμένη ηπαρίνη που χρησιμοποιούνται ακόμη και για διασταύρωση από την αιμοδοσία, σύριγγες, βελόνες για ενδοφλέβια χρήση.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι όταν  καταγγέλθηκε το γεγονός άρον-άρον μέσα στη νύχτα με παρέμβαση της Διοίκησης καταγράφηκαν τα υλικά και απομακρύνθηκαν. Οι καταγγελίες που έγιναν αφορούσαν και τον κλίβανο αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν σε έκτακτα περιστατικά. Ο εν λόγω κλίβανος λειτουργούσε με σπασμένη τη πόρτα και φυσικά δεν αποστείρωνε τα χειρουργικά εργαλεία.

Ληγμένα είναι επίσης βάσει των καταγγελιών και όλα σχεδόν τα Μητροσκόπια από το έτος 2011.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο πρόσφατα είχαν στοχοποιηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη για τα περίφημα σεντόνια! Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Λάβροι εναντίον Πολάκη οι εργαζόμενοι του Σισμανογλείου για τα εξαφανισμένα σεντόνια! Γιατί τον κατηγορούν

Έτσι μετά από τα εξαφανισμένα σεντόνια,  στον μακρύ κατάλογο των ελλείψεων προστέθηκαν και τα ιατρο-φαρμακευτικά υλικά.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button