ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ληστεία στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ! Πανάκριβα φάρμακα έκαναν “φτερά”

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ το οποίο αποστέλλει φάρμακα υψηλού κόστους χιλιάδων ευρώ σε όλες τις επαρχιακές πόλεις που δε διαθέτουν φαρμακείο του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του HealthReport.gr, στο χώρο βρισκόταν δύο υπάλληλοι ασφαλείας οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ληστές οι οποίοι οπλοφορούσαν. Οι υπάλληλοι ασφαλείας δεν μπόρεσαν φυσικά να αποτρέψουν τους ληστές οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν μελετήσει καλά το χώρο.

Αποτέλεσμα να κάνουν φτερά φάρμακα υψηλού κόστους χιλιάδων ευρώ.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι “ποντικοί” αφαίρεσαν από τα ράφια του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ συγκεκριμένα σκευάσματα και κυρίως όσα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονα ερωτηματικά στις αρχές, και εκτιμάται ότι ενδεχομένως να εκλάπησαν τα συγκεκριμένα φάρμακα προκειμένου να εξαχθούν στο εξωτερικό. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στεγάζεται σε ένα παλαιό κτίριο τον οποίο δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας αλλά και διατήρησης των φαρμάκων υψηλού κόστους.

Στο σημείο, πάντως όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, έφθασαν αμέσως άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι και αντίκρυσαν τα ράφια του φαρμακείου να έχουν αδειάσει.  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται το θέμα της ασφάλειας του χώρου και αν είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτραπεί μια τέτοια ληστεία.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης στο σημείο μετέβη και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάστατοι οι φαρμακοποιοί για σύλληψη συναδέλφου τους επειδή δεν ανέβασε τα ρολά!

Κ.Λουράντος: «Διανυκτερεύσεις τέλος στα φαρμακεία χωρίς προστασία»! Τι λέει μετά τη σύλληψη φαρμακοποιού

Έρχονται άγριες αυξήσεις στις συμμετοχές στα φάρμακα! Οι γκρίνιες και οι αποφάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button