ΆρθραΦάρμακα

Λιγοστεύουν τα φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων!

Οι ασθενείς  αγωνιωδώς  τριγυρνούν  από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν τα φάρμακα τους. Οι  ελλείψεις αφορούν  τις κατηγορίες  των αντικαρκινικών ,αντιϋπερτασικών, αντιελκωτικών, αντιψυχωτικών  φαρμάκων , των σκευασμάτων που αφορούν το στομάχι , την θεραπεία του προστάτη ,τη  νόσο του Παρκινσον και την οστεοπόρωση.

Συνεχίζουν βέβαια οι ελλείψεις στα εμβόλια PENTAVAK, TETRAVAK , INFARIX  TETRA . Ακόμη και  το γνωστό σε όλους ΖΑΝΤΑC  λείπει από τα ράφια των φαρμακείων, ενώ οι ασθενείς με οστεοπόρωση καθημερινά περνούν ένα γολγοθά -πολύ συχνά χωρίς αποτέλεσμα- για να βρουν το φάρμακο τους . Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πολυεθνικής εταιρείας η οποία  ουσιαστικά είναι σαν  να μην υπάρχει στην αγορά διότι δεν έχει κανένα φάρμακο να διαθέσει !

Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον  οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται καθημερινά  να βρουν τα σκευάσματα προκειμένου να εκτελούν  τις συνταγές των ασφαλισμένων.
Καλό θα ήταν αναφέρουν  φαρμακευτικοί κύκλοι  , τόσο το Υπουργείο όσο και ο ΕΟΦ να ελέγξουν τις παραστατικά των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών και να δουν τα  πραγματικά στοιχεία.

«Είναι  αναγκαίο, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου των παράλληλων εξαγωγών το οποίο ταυτόχρονα  να συγκρίνει τα σκευάσματα και τις ποσότητες  των εξαγωγών με τις εισαχθείσες ποσότητες και τις αντίστοιχες ελλείψεις  της  ελληνικής αγοράς.

Ο έλληνας ασθενής πρέπει επιτέλους να  αποτελέσει  προτεραιότητα για τις φαρμακαποθήκες , και τις εταιρείες και η πολιτεία έχει την ευθύνη της τήρησης αυτής της συνθήκης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button