Ειδήσεις Υγείας

Λιποθυμία: Όλες οι πιθανές αιτίες εκτός από τη χαμηλή πίεση!

Τα λιποθυμικά επεισόδια οφείλονται σε ελάττωση της παροχής αίματος στον εγκέφαλο. στην περίπτωση που συμβαίνει συνέχεια, τότε θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, γιατί ενδεχομένως το σώμα σας να θέλει να σας προειδοποιήσει για μία πιο σοβαρή πάθηση.

Δείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες εκτός από τη χαμηλή πίεση!

Φαρμακευτική αγωγή: Η λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως κάποια διουρητικά ή τα χάπια για την υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσουν λιποθυμία. Επικοινωνήστε άμεσα με το γιατρό σας εάν τα επεισόδια είναι συχνά.

Καρδιακά προβλήματα: Ορισμένες καρδιακές διαταραχές, όπως η  αρρυθμία, μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία.

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή υπογλυκαιμία, είναι μια κατάσταση όπου τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα έχουν πέσει στα 70 mg / dL ή χαμηλότερα. Κόπωση, τρόμος, εφίδρωση και τάση για λιποθυμία είναι τυπικά συμπτώματα της κατάστασης.

 Αφυδάτωση: Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν το σώμα δεν παίρνει αρκετά υγρά και αντιδρά προκαλώντας χαμηλή πίεση του αίματος, αδυναμία, ζάλη, κόπωση και ναυτία.

Αυτόνομη νευροπάθεια: Πρόκειται για μια νευρική διαταραχή η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα την καρδιακή συχνότητα, την αρτηριακή πίεση, την εφίδρωση και την πέψη.

Κρίση πανικού:  Εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο άγχους μπορεί εμφανίζουν λιποθυμικά επεισόδια, λίγο πριν προκληθεί η κρίση πανικού.

Έντονο άγχος: Σε περιπτώσεις τρομερού άγχους παρουσιάζονται διάφορα συμπτώματα μεταξύ των οποίων ζαλάδα, μούδιασμα, αίσθημα έντονων παλμών, θολή όραση, έξαψη, αίσθημα λιποθυμίας και μυρμήγκιασμα στα χέρια και γύρω από το στόμα.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση ενός ανθρώπου που λιποθυμά είναι ο έλεγχος της αναπνοής του και η τοποθέτησή του σε ύπτια θέση, με τα πόδια σε υψηλότερη θέση από το υπόλοιπο σώμα, καθώς η στάση αυτή βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόταση: Πότε να ανησυχήσετε;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button