Ειδήσεις Υγείας

Λιποθυμικό επεισόδιο: Γιατί συμβαίνει, τι μπορείτε να κάνετε;

Ωστόσο, αν αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, τότε θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, γιατί ενδεχομένως το σώμα σας να θέλει να σας προειδοποιήσει για μία πιο σοβαρή πάθηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα σύμπτωμα, όπως η λιποθυμία, μπορεί να είναι ενδεικτική διαφόρων ασθενειών από καρδιακά προβλήματα μέχρι αναιμία.

Διαβάστε πότε και γιατί συμβαίνει!

Χαμηλή πίεση: Μερικοί άνθρωποι έχουν χαμηλή αρτηριακή πίεση όλη την ώρα. Σε άλλες περιπτώσεις, η αρτηριακή πίεση πέφτει όταν κάποιος σηκωθεί απότομα για παράδειγμα. Ωστόσο, η ζάλη εμφανίζεται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και η αρτηριακή πίεση προσαρμόζεται γρήγορα, επιστρέφοντας σε φυσιολογικά επίπεδα. Η απώλεια αίματος μπορεί επίσης να προκαλέσει αρτηριακή πίεση.

Φαρμακευτική αγωγή: Η λήψη κάποιων φαρμάκων όπως διουρητικά, τα οπιούχα όπως η μορφίνη, τα χάπια για την υψηλή αρτηριακή πίεση ή εκείνα που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να προκαλέσουν λιποθυμία ή αίσθημα λιποθυμίας.

Προβλήματα με την καρδιά: Ορισμένες καρδιακές διαταραχές, όπως είναι οι αρρυθμίες , μπορεί να προκαλέσουν λιποθυμικό επεισόδιο. Και αυτό συμβαίνει γιατί η μειωμένη παροχή αίματος προς τον εγκέφαλο, προκαλεί αδυναμία ή ζαλάδα.

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Στην περίπτωση που έχετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιθανόν να αισθανθείτε α
Αφυδάτωση: Όταν ο οργανισμός δεν παίρνει αρκετά υγρά αντιδρά προκαλώντας χαμηλή πίεση του αίματος, αδυναμία, ζάλη, κόπωση και ναυτία.

Κρίση πανικού: Όσοι έρχονται αντιμέτωποι με τις κρίσεις πανικού μπορεί να εμφανίσουν λιποθυμικά επεισόδια, λίγο πριν προκληθεί η κρίση πανικού.

Έντονο άγχος: Η έντονη πίεση και το αφόρητο άγχος προκαλεί διάφορα συμπτώματα μεταξύ των οποίων ζαλάδα, μούδιασμα, αυξημένους παλμούς παλμών, θολή όραση, έξαψη, αίσθημα λιποθυμίας και μυρμήγκιασμα στα χέρια και γύρω από το στόμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button