ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Λουκέτο βάζουν στις κλινικές του ΕΣΥ οι ειδικευόμενοι! Τι είπε ο Αν.Ξανθός για τις εφημερίες!

Έτοιμοι να συγκρουστούν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες είναι οι ειδικευόμενοι στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία.

Η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία 24ωρα, καθώς γίνεται πλέον σαφές ότι …λεφτά δεν υπάρχουν.
Κάτι που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, που παραδέχτηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε πρόσφατες συζητήσεις που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΣΥ αλλά και γιατρούς στην Κρήτη.

«Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες του 2015» απεφάνθη ο Αν. Ξανθός για τις εφημερίες του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Ο αν.υπουργός Υγείας δεν μπόρεσε να δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή χρήματα στα κρατικά ταμεία για να δοθούν στους γιατρούς.

Σε ότι αφορά στις εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2014, ο κ.Ξανθός υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Μ αυτά και μ αυτά εντείνεται το κύμα επισχέσεων από τους ειδικευόμενους γιατρούς στα περισσότερα νοσοκομεία και ήδη από το Σάββατο 18 Απριλίου πολλές κλινικές ξεκινούν να λειτουργούν χωρίς νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό οι ειδικευόμενοι πραγματοποιούν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο ενώ δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.

Δεν είναι λίγοι οι διοικητές των νοσοκομείων που εκφράζουν στο HealthReport.gr την ανησυχία τους πως με την επίσχεση των ειδικευομένων πολλά τμήματα θα τιναχθούν στον αέρα, δεδομένου πως στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας σηκώνουν οι ειδικευόμενοι. Κάτι άλλωστε που έχει επισημάνει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) πολλές φορές.

Πάντως από τη Δευτέρα 20 Απριλίου ξεκινούν γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας από τους ειδικευόμενους με στόχο να ενταθεί το κύμα των επισχέσεων και να πληρωθούν οι εφημερίες, με συντονιστικό όργανο το Κίνημα Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ), το οποίο καλεί σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα τους απλήρωτους γιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απλήρωτοι πέρασαν το Πάσχα οι γιατροί των νοσοκομείων! Τι θα γίνει με τις εφημερίες

Άρχισαν τα όργανα! Ήρθαν τα πρώτα εξώδικα για τις απλήρωτες εφημερίες

Εφημερίες μετά τις 15 Απριλίου και…βλέπουμε! Τι λέει το υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button