ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Λουκέτο στα ψυχιατρικά νοσοκομεία: Στο δρόμο ασθενείς και εργαζόμενοι!

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 10.000 ασθενείς που πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο και χρειάζονται νοσηλεία σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ καταργούνται τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία με διαδικασίες fast-track. Την ίδια στιγμή τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και οι μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης με νόμο περνάνε στις ΥΠΕ.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργού Υγείας, ο οποίος ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει το γοργό ξήλωμα αναπτυγμένων υπηρεσιών των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων (ενδονοσοκομειακών, εξωνοσοκομειακών). Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Έρχονται 12 νέοι τομείς Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα! Οι προσλήψεις και τα κενά

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται πριν το Πάσχα η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας  να ανακοινώσει το Σχέδιο Νόμου για την Ψυχική Υγεία. Με το εν’ λόγω νομοσχέδιο υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι προωθούν την μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα επαγγελματικές δραστηριότητες κλπ.) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

«Μεταβατικά με στόχο πολλές εξ’ αυτών να καταργηθούν (όπως συνέβη με τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που μεταφέρθηκαν στις ΥΠΕ) και όσες απομείνουν να περάσουν στα χέρια των μη Κυβερνητικών – Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και την ΑΕΜΥ Α.Ε.» αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Πάντως οι εργαζόμενοι την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 12:30 το μεσημέρι διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος

Ξεκινά πιλοτικά ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας στις πρώτες ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button