ΆρθραΠολιτική Υγείας

Λουκέτο στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

 

Οι συνταξιοδοτήσεις αλλά και οι μετακινήσεις των γιατρών έχουν ως αποτέλεσμα να κλείσει ακόμη μια κλινική στο ΕΣΥ. Φαινόμενο που παρατηρείται συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, παρά τις εξαγγελίες, του μέχρι πρότινος Αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για άμεσες προσλήψεις επικουρικών γιατρών και ενίσχυση των νοσοκομείων της περιφέρειας.

 

Το πρόβλημα με την νευρολογική κλινική του νοσοκομείου της Κέρκυρας δεν προέκυψε ξαφνικά εν μία νυκτί, κρατάει αρκετούς μήνες. Και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και ανακοινώσεις -τουλάχιστον 10 ανακοινώσεις της ένωσης γιατρών ΕΣΥ- το τελευταίο 6μηνο, όπου ζητούσαν την ενίσχυση έστω με επικουρικούς νευρολόγους, (όταν ακόμα υπηρετούσαν 2 νευρολόγοι), η διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους,σφύριζε αδιάφορα.

 

Μάλιστα το Πάσχα επειδή δεν ”έβγαιναν” οι εφημερίες της κλινικής ο διοικητής δεν δίστασε να βγάλει ανακοίνωση που να προτρέπει τους ασθενείς να απευθύνονται σε ιδιώτες νευρολόγους του νησιού, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας.

 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, μετά από τόσα που έχουν γίνει στο νοσοκομείο την τελευταία διετία, είναι κατανοητό και στον τελευταίο παροικούντα στο νησί, ότι εντός του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, οι γιατροί έχουν φτάσει σε συνθήκες πλήρους εντάσεως εργασίας, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε παραιτήσεις.

 

Εξαιτίας δηλαδή των ελλείψεων σε προσωπικό που έχουν προκαλέσει αυτές τις συνθήκες εντάσεως εργασίας και τις οποίες η διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να αποτρέψει η να βελτιώσει, οφείλονται οι παραιτήσεις και όχι σε κάποιον αόρατο λόγο.

b9830c22-4a25-4aa3-a837-e262c5a30a55

Σχετικά Άρθρα

Back to top button