Πολιτική Υγείας

Μάθετε το δέρμα σας και Αποκαλύψτε το!

Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Κοινού για τις Σοβαρές Παθήσεις του Δέρματος,πραγματοποιεί η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινική Ανοσολογίας, μετά από πρωτοβουλία της Novartis Hellas
ενώ φέρει και τη στήριξη του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ».
Στόχος της εκστρατείας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα σοβαρά αυτά νοσήματα, η αποστιγματοποίηση των σοβαρών παθήσεων του δέρματος και η ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Όπως τόνισε ο ο κ.Αλέξανδρος Στρατηγός,Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Δερματολογίας -Αφροδισιολογίας Ε.Κ.Π.Α., η ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 200.000 Έλληνες, ενώ η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση αγγίζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα.
Η Ψωρίαση είναι μια συχνή χρόνια δερματική πάθηση που μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και σε καμιά περίπτωση δεν είναι μεταδοτική. Δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα και επηρεάζει αρνητικά τις ζωές των ανθρώπων τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
Συχνά χρειάζεται συστηματική θεραπεία για να διατηρηθεί μια ικανοποιητική κλινική ανταπόκριση, ενώ νέες στοχευμένες θεραπείες υπόσχονται περισσότερες θεραπευτικές επιλογές στην μάχη κατά της ψωρίασης» είπε χαρακτηριστικά ο κος Στρατηγός.
Κεντρικός πυλώνας της εκστρατείας «Skin to live in –Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» αποτελεί η Έκθεση Φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο Gazarte από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου.

Γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου φωτογραφήθηκαν σε απλές,καθημερινές στιγμές, μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, μπροστά στον φακό της καταξιωμένης φωτογράφου Ρούλας Ρέβη. Σκοπός της έκθεσης φωτογραφίας είναι η αποστιγματοποίηση των σοβαρών παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για νοσήματα μη μεταδοτικά που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης, μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Στην εκστρατεία ανταποκρίθηκαν οι (με αλφαβητική σειρά): ΝίκοςΑγγελής-ηθοποιός, Εύα Αντωνοπούλου-δημοσιογράφος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης-ηθοποιός, Κατερίνα Καραβάτου-παρουσιάστρια, Κρατερός Κατσούλης-ηθοποιός, Νάντια Κοντογιώργη-ηθοποιός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου-ηθοποιός, Πέτρος Λαγούτης-ηθοποιός, Ελένη Πετρουλάκη-γυμνάστρια, Νατάσα Ράγιου-δημοσιογράφος, Ευδοκία Ρουμελιώτη-ηθοποιός, Σταύρος Σβίγγος-ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου-ηθοποιός, Έφη Σφυρή-πρωταθλήτρια beach volley, Δημοσθένης Ταμπάκος-Χρυσός Ολυμπιονίκης Γυμναστικής, ΠέγκυΤρικαλιώτη-ηθοποιός, ΑποστόληςΤότσικας-ηθοποιός και ΓιώργοςΧρανιώτης-ηθοποιός.
Από την πλευρά της η κ. Μαρία Οικονόμου, εκπρόσωπος του «ΚΑΛΥΨΩ»
και συμμετέχουσα στην έκθεση φωτογραφίας «Skin to live in –Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» τόνισε ότι: «Η εξάλειψη της προκατάληψης και του φόβου που υπάρχει για τη ψωρίαση προϋποθέτει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση.
Η κ. Νατάσα Ράγιου, δημοσιογράφος και συμμετέχουσα στην έκθεση φωτογραφίας «Skin to live in – Αποκαλύψτε το δέρμα σας», αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε με την ψωρίαση, τονίζοντας: «Είναι εντυπωσιακό πόσο ελλιπής είναι η ενημέρωση του κοινού για αυτά τα νοσήματα.» Αναφερόμενη δε στην έκθεση φωτογραφίας και στο μήνυμα που επιδιώκει να μεταδώσει, τόνισε: «Θα ήθελα να πω σε όλους τους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις του δέρματος να μην κρύβονται κάτω από μακριά μανίκια, κάτω από μακριά μαλλιά,να μην κρύβονται σπίτι τους, αλλά να βγουν έξω, να αναζητήσουν λύσεις για το πρόβλημα τους.
Ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Novartis Hellas, παρουσίασε την ενημερωτική εκστρατεία «Skin to livein -Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» και αναφέρθηκε στο κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας: «Όλοι αξίζουν να νιώθουν άνετα με το δέρμα τους. Να νιώθουν ελεύθεροι και ναεκφράζονται μέσα από αυτό. Να δημιουργούνκαι να ζουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Μια σοβαρή δερματική πάθηση όπως η ψωρίαση ή η κνίδωση, δεν θα πρέπει να περιορίζει, να απομονώνει, να απομακρύνει. Αποκαλύψτε τον πραγματικό σας εαυτό,αποκαλύψτε το δέρμα σας!».
Στη συνέχεια παρουσίασε την καμπάνια που περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα, καταχωρήσεις, δημιουργία της ιστοσελίδας http :// www . skintolivein . gr
με πολύτιμες συμβουλές και ενημέρωση για την ψωρίαση και την κνίδωση, αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια. Τέλος, ο κ. Δεστεμπασίδης προέτρεψε τη συμμετοχή όλων μας στην εκστρατεία,ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter,Instagram).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button