Πολιτική Υγείας

Μάθε ΠΕΔΥ μου…γράμματα! Μόνο για υπογραφές και συνταγές στα πολυϊατρεία

Ούτε σε δύο χρόνια δε θα είναι τελικά έτοιμο το πολυδιαφημισμένο σχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για την ενοποίηση όλων των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας. Το περιβόητο άνοιγμα των πολυιατρείων μάλλον προβλήματα έφερε στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παρά έλυσε.

Είναι ενδεικτικό ότι τα πολυιατρεία στις περισσότερες περιοχές της χώρας ίσα που λειτουργούν χωρίς όμως να μπορούν να παράσχουν περίθαλψη. Άλλωστε πλέον και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται πως σε αυτή τη φάση θα μπορούν να χορηγούν μόνο συνταγές οι γιατροί. Δραστηριότητα που όπως φαίνεται θα κρατήσει πολύ καθώς ειδικότητες γιατρών δεν υπάρχουν ενώ τα κενά …δίνουν και παίρνουν.
Γιατροί πολλών ταχυτήτων

Παράλληλα στο ΠΕΔΥ απασχολούνται πλέον και γιατροί χωρίς να έχουν …διορισθεί επίσημα καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα σχετικά ΦΕΚ για την τοποθέτηση τους. Εκτός αυτού το ιατρικό προσωπικό είναι δύο ταχυτήτων.

Εκείνο που σε αυτή τη φάση πρέπει να εργάζεται 7ωρο όπως προβλέπει ο νόμος και το άλλο που μπορεί να εργάζεται 5,5 ώρες και να διατηρεί και το ιατρείο του. Και ατό διότι περίπου 700 γιατροί κέρδισαν τα πρώτα δικαστικά μέρα που τους δίνουν το δικαίωμα να απασχολούνται με τις συνθήκες που ίσχυαν πριν και ταυτόχρονα να κάνουν και ιδιωτικό έργο.
Το μέλλον στο ΠΕΔΥ


Μ αυτά και μ αυτά δεν είναι λίγοι που εκτιμούν πως στο άμεσο μέλλον το ΠΕΔΥ θα υποβαθμιστεί τόσο πολύ που ουσιαστικά θα απευθύνεται μόνο σε ανασφάλιστους και άπορους ενώ οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πηγαίνουν στους συμβεβλημένους γιατρούς και τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Κάτι που άλλωστε δε φαίνεται σε αυτή τη φάση να αρνείται και ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς όλα δείχνουν ότι το …σχέδιό του δε βγαίνει. Το ΠΕΔΥ έμεινε στα σπάργανα και οι ασφαλισμένοι στον αέρα…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button