ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μάχη για μια θέση στους «ράμπο» Υγείας! Άρχισαν οι συνεντεύξεις των νέων ελεγκτών

Μετά την ολοκλήρωση της προκήρυξης για την κάλυψη θέσεων επιθεωρητών– γνωστοί και ως «ράμπο» υγείας– στο ΣΕΥΥΠ, ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα οι συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για στελέχη που ήδη υπηρετούν στο δημόσιο και επιθυμούν να μεταταγούν στο ΣΕΥΥΠ. Να σημειωθεί ότι το ΣΕΥΥΠ πραγματοποιεί όλους τους ελέγχους στους φορείς της Υγείας τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπως νοσοκομεία, κλινικές, εργαστήρια κ.λ.π.

Οι συνέντευξεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr πραγματοποιούνται στο υπουργείο υγείας στην οδό Αριστοτέλους ενώ οι θέσεις που θα καλυφθούν αγγίζουν τις 39 τόσο για Αθήνα όσο και για Θεσσαλονίκη.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι πάνω από 160 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για να μεταφερθούν στο ΣΕΥΥΠ, τα οποία διαθέτουν υψηλές σπουδές αλλά και αξιόλογα βιογραφικά.

Αξιοσημείωτο είναι με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, ότι οι αιτήσεις θα ήταν πολύ περισσότερες εάν πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν έχαναν την ημερομηνία της προκήρυξης. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες τηλεφωνούν καθημερινά στο υπουργείο υγείας για να ενημερωθούν.

Οι υποψήφιοι πάντως είναι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα που σήμερα υπηρετούν σε διάφορες υγειονομικές υπηρεσίες όπως Κέντρα υγείας, Νοσοκομεία, φορείς της Υγείας, ενώ δε λείπουν και οι υποψήφιοι από διαφορετικές υπηρεσίες όπως Δήμους, φυλακές κ.α.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του διοικητικού- οικονομικού τομέα ελέγχου, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη 22 επιθεωρητές θα καλύψουν θέσεις στην Αθήνα και 3 στη Θεσσαλονίκη.
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι υπηρετούντες επιθεωρητές στην Αθήνα είναι 37.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικό: Έτοιμο το πόρισμα φωτιά για το ΕΚΕΠΥ! Τι βρήκαν οι ελεγκτές

Σαρωτικούς ελέγχους σε φαρμακευτικές και ΕΟΦ ξεκινούν μικτά κλιμάκια ελέγχου! Όλες οι πληροφορίες

Μικτά κλιμάκια ελέγχου θα σαρώσουν το ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι αναζητούν οι νέες ομάδες

Τέλος το «δίπορτο» για πανεπιστημιακούς γιατρούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Τι εξετάζεται

Παρασκήνια: «Ράμπο» με τη βούλα! Τι αποφάσισε το ΣτΕ για τον αρχιελεγκτή του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button