ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μάχη για τα λέιζερ αποτρίχωσης! Τι ζήτησαν οι δερματολόγοι από τον υπ.Υγείας

Στον υπουργό Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για το δικαίωμα που έδωσε πρόσφατα στις αισθητικούς να κάνουν λέιζερ αποτρίχωσης πήγαν οι εκπροσωποι των δερματολόγων.

Άλλωστε η χρήση των λέιζερ αποτρίχωσης θεωρείται ιατρική πράξη, καθώς ενέχει και κινδύνους για την υγεία.

Ειδικότερα η Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία συναντήθηκε την Τετάρτη με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για να εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις της για την πρόσφατη απόφαση του υπουργού.

Να σημειωθεί ότι αρχικά ο Ανδρέας Ξανθός με εγκύκλιό του απαγόρευε τη χρήση λέιζερ αποτρίχωσης από αισθητικούς, ορίζοντας μάλιστα ο ίδιος πως η χρήση των συγκεκριμένων μηχανημάτων είναι μια καθαρά ιατρική πράξη.

Ωστόσο έναν μήνα μετά άλλαξε την απόφασή του. Δείτε ΕΔΩ πως και γιατί άλλαξε την απόφασή του: «Νέα εγκύκλιος για τα λέιζερ αποτρίχωσης από το υπ.Υγείας! Τι προβλέπει για τις αισθητικούς»

Η απόφασή του να δώσει το δικαίωμα και στις αισθητικούς να χρησιμοποιούν τα λέιζερ αποτρίχωσης, προκάλεσε αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία ζήτησε από τον Ανδρέα Ξανθό να άρει την απόφασή του ή έστω να επιβάλει η χρήση των μηχανημάτων λέιζερ να γίνεται με ιατρική επίβλεψη.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας εξήγησαν στον υπουργό Υγείας τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από τη χρήση καθώς και τις επιπλοκές.

Να σημειωθεί ότι σε σπάνιες περιπτώσεις η χρήση λέιζερ αποτρίχωσης μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, πρήξιμο του δέρματος, αποχρωμάτιση του δέρματος και σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμη και ουλές. Επιπλοκές που βέβαια δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από αισθητικούς.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας θα επανεξετάσει το θέμα της χρήσης των λέιζερ αποτρίχωσης από αισθητικούς και δεν αποκλείεται να αλλάξει κάποιες παραμέτρους, παρότι θα είναι η τρίτη αλλαγή στο θέμα και θα …πλήξει το προφίλ αποφασιστικότητας της ηγεσίας του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στοπ στα λέιζερ αποτρίχωσης από αισθητικούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπ.Υγείας

Ποια εποχή είναι η κατάλληλη για αποτρίχωση με laser;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button