ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μέσω ειδικού λογαριασμού του υπ.Υγείας η χρηματοδότηση των ιατρικών συνεδρίων! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Ανατροπή στον τρόπο με τον οποίο διοργανώνονται και πραγματοποιούνται σήμερα τα ιατρικά συνέδρια, σκοπεύει να φέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εκτός από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν μέσω του πολυνομοσχεδίου σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές εταιρείες, ο υπουργός Υγείας φιλοδοξεί να αλλάξει και τον τρόπο χρηματοδότησης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός “με ευθύνη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και σε συνεργασία με τις Επιστημονικές Εταιρείες κορμού, καθώς και με τη Φαρμακοβιομηχανία- Βιομηχανία Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, προχωρούμε στην αναμόρφωση του σημερινού πλαισίου, στην υπέρβαση της απευθείας συναλλαγής εταιρειών-γιατρών μέσω του κομβικού ρόλου των Επιστημονικών Ιατρικών Κοινοτήτων και, για πρώτη φορά, στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο Υπουργείο Υγείας για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων”.

Με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει και αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο, η χρηματοδότηση όλων των συνεδρίων θα εγκρίνεται από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από την ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί στο ΚΕΣΥ.
Λόγο στην συγκεκριμένη επιτροπή θα έχουν και οι επιστημονικές εταιρείες οι οποιες θα μετονομαστούν σε ιατρικές κοινότητες.

Στο πλαίσιο αυτό θα κουρευτούν άρδην και τα συνέδρια αφού θα διοργανώνονται κυρίως από τις βασικές Επιστημονικές Εταιρείας (κορμού) οι οποίες και θα δίνουν το πράσινο φως για διεξαγωγή και άλλων συνεδρίων από μικρότερες επιστημονικές εταιρείες. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Πως θα “κουρευτούν” τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας”

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση, τα ιατρικά συνέδρια, τους οργανισμούς των νοσοκομείων, τις ΥΠΕ κλπ αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τέλος του έτους οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια! Όλος ο σχεδιασμός

Πως θα γίνονται οι εξετάσεις για τις ειδικότητες των Γιατρών! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Τι προτείνει το υπ.Υγείας για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες για τις αμοιβές

Πιάνουν δουλειά οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία! Φθάνει το πρώτο κύμα των προσλήψεων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button