ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μέτρα μετά την τραγωδία στο Δαφνί: Βελτίωση των συνθηκών στα ψυχιατρεία υπόσχεται ο υπηρεσιακός υπ.Υγείας!

Ανατροπές και βελτίωση των συνθηκών νοσηλεία στα ψυχιατρεία δεσμεύεται ότι θα προωθήσει ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Μετά την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 3 ψυχικά πάσχοντες στο Δαφνί, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας που μετέβη στο νοσοκομείο, διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των ασθενών.

Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές καθώς δεν είναι ακόμη σαφές που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Με βάση τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δαφνί, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα 4-9-15 σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) συνέπεια της οποίας ήταν 3 ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και ο Υπουργός Υγείας ο οποίος αφού ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έδωσε οδηγίες για το συντονισμό της επιχείρησης μεταφοράς, εξέτασης και διακομιδής των ασθενών του συγκεκριμένου κτιρίου.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ψυχιατρείου, οι ασθενείς που βρίσκονταν στο κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μετακινήθηκαν με ασφάλεια και νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του ΨΝΑ εκτός από δύο νοσηλευόμενους που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικό» και ένας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button