ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου το πράσινο φως για ένταξη γιατρών χωρίς ειδικότητα στο ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν εγκρίνει οι επιτροπές αξιολόγησης τους γιατρούς χωρίς ειδικότητα, που εργάζονταν επί χρόνια στα πρώην ΙΚΑ νυν ΠΕΔΥ ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΥ σε οργανική θέση.

Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε οι γιατροί να περάσουν και από αξιολόγηση.

Ειδικότερα πρόκειται για γιατρούς που υπηρετούν στις Μονάδες Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και διαθέτουν πιστοποιητικό γενικής ιατρικής.

Να σημειωθεί ότι με βάση παλαιότερο νόμο, η ειδικότητα τους είχε απονεμηθεί, ενώ σήμερα οι γιατροί εκπαιδεύονται κανονικά στη Γενική Ιατρική.

Πάντως η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους Γενικούς Γιατρούς που κατέχουν τη σχετική ειδικότητα. Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί: «Στα χαρακώματα οι Γενικοί Γιατροί με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ χωρίς ειδικότητα! Τι ζητούν από τον υπ.Υγείας»

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί προς ένταξη στο ΕΣΥ έχουν καταθέσει σχετική αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ πλέον τα συμβούλια αξιολόγησης πρέπει να κάνουν την εισήγησή τους έως 31-10-2017 για το αν εγκρίνουν ή όχι την ένταξή τους στο ΕΣΥ σε οργανική θέση.

Μέσα σε πέντε ημερολογιακές ημέρες οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν ένσταση ενώ 15 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι  31-12-2017, συγκαλείται το συμβούλιο το οποίο αποφασίζει αιτιολογημένα αφού λάβει υπόψη τις εισηγήσεις, τις ενστάσεις και τις απαντήσεις των εισηγητών, την ένταξη ή μη των υποψηφίων και την κατάταξή τους σε βαθμό ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου εκδίδεται από το Διοικητή της οικείας ΥΠΕ, διαπιστωτική πράξη ένταξης και κατάταξης στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ με την οποία οι θέσεις που κατέχουν οι καταταγέντες ιατροί, μετατρέπονται αυτοδίκαια σε οργανικές θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ με πιστοποιητικό γενικής ιατρικής, λόγω κεκτημένου δικαιώματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button