ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μέχρι τέλος του έτους οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια! Όλος ο σχεδιασμός

Σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο υπουργός Υγείας, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα αλλάζει πολλά σε νοσοκομεία, ειδικότητες, υγειονομικές περιφέρειες αλλά και τα ιατρικά συνέδρια. Η ψήφισή του έχει προγραμματισθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Με το πολυνομοσχέδιο θα αλλάξει όμως και το τοπίο στα ιατρικά συνέδρια, αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Πως θα “κουρευτούν” τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας”

Ειδικότερα η αρμοδιότητα ελέγχου και εγκρίσεων των ιατρικών συνεδρίων “φεύγει” από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και περνά στα “χέρια” ειδικής επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) δηλαδή ουσιαστικά του υπουργείου Υγείας.

Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει “κούρεμα” του αριθμού των ιατρικών συνεδριών, απόλυτο έλεγχο της χρηματοδότησής τους από φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και αυστηρές εγκρίσεις για τον τρόπο συμμετοχής των γιατρών.
Ο χάρτης των συνεδρίων θα αλλάξει όμως μέσω των επιστημονικών εταιρειών οι οποίες επίσης μειώνονται δραστικά και μετονομάζονται, ενώ πολλές που έχουν πολλά και διαφορετικά παρακλάδια θα συγχωνευτούν.

Οι επιστημονικές εταιρείες που μετονομάζονται σε “Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες (ΕΙΚ)”, θα εντάξουν στους κόλπους τους όλες τις μικρότερες ενώσεις και εταιρείες, που είχαν ξεφυτρώσει κατά εκατοντάδες τα τελευταία χρόνια με συνέπεια να φθάσουν …αισίως τις 1300.

Για την ένταξη βέβαια των μικρών εταιρειών στις ΕΙΚ, θα προηγείται πιστοποίησή τους αλλά και αυστηρός έλεγχος από την Επιτροπή Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ που έχει δημιουργηθεί.
Κάθε μικρότερη επιστημονική εταιρεία θα μπορεί να πραγματοποιεί μέχρι δύο επιστημονικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Μέχρι δύο συνέδρια θα μπορούν όμως να οργανώνουν και οι Επιστημονικές Εταιρείες Κορμού με Γεωγραφικό Προσδιορισμό που θα δημιουργηθούν.

Οι εταιρείες με γεωγραφικό προσδιορισμό θα μπορούν να είναι έως 3 για κάθε Ειδικότητα και θα επικυρώνονται από την Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ: Βορείου Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Νοτίου Ελλάδος, ενώ θα διατηρούν αυτονομία από τις ΕΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται τα αναδρομικά για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ! Ποιο διάστημα θα αφορούν

Αλλάζουν οι θέσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία με τους νέους Οργανισμούς! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Δεν επανέρχονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ σε επίπεδα προ μνημονίων! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Πως θα γίνονται οι εξετάσεις για τις ειδικότητες των Γιατρών! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button