Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

Μέχρι τον Μάρτιο το Botox στα χέρια της AbbVie!

Νέα δεδομένα στην φαρμακευτική αγορά αναμένεται να φέρει η εξαγορά της εταιρείας Allergan από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία AbbVie. Η Allergan θεωρείται πρωτοπόρος κυρίως επειδή διαθέτει το πολύ γνωστό ενέσιμο προϊόν Botox το οποίο θα αναλάβει σε λίγους μήνες να διαθέτει στην αγορά η AbbVie.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο, ενώ να σημειωθεί ότι η συμφωνία είναι αξίας περίπου 63 δισ. Δολαρίων.

Όλοι οι σχεδιασμοί δείχνουν ότι η Allergan παρότι θα εξαγορασθεί από την AbbVie, στη χώρα μας θα διατηρήσει κανονικά το team της για την προώθηση του δημοφιλούς προϊόντος. Και αυτό επειδή θεωρείται ότι διαθέτει στελέχη με γνώση της συγκεκριμένης αγοράς κυρίως της αισθητικής χειρουργικής, καθώς το Botox χρησιμοποιείται και σε παθήσεις όμως μυοσκελετικές, ορθοπεδικές κλ.π.

Πάντως η εξαγορά της Allergan από την AbbVie σηματοδοτεί μία ακόμη «μεγα-συμφωνία» στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης καθότι όλο και περισσότερες εταιρείες φαρμάκων εξαγοράζουν μικρότερες για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button