Πολιτική Υγείας

Μήνυμα ελπίδας για ένα ομορφότερο κόσμο, έστειλε ο Σύλλογος ΑΛΜΑ και ο Σύλλογος ατόμων με ΣΚΠ

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η παλιά προβλήτα του νησιού στην οποία έγιναν τα εγκαίνια της εκδήλωσης, φωτίστηκε από τα ζωγραφισμένα χάρτινα φαναράκια τα οποία φιλοτέχνησαν μαθητές των τοπικών σχολείων.
Η εκδήλωση που ήταν μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας και τοπικούς φορείς, ξεκίνησε με το χαιρετισμό της προέδρου του ΑΛΜΑ κ.
Κατερίνας Γιαννακοπούλου
και της

Προέδρου του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

κ.
Βάσως Μαράκα
οι οποίες ευχαρίστησαν τοπικούς φορείς, συλλόγους αλλά και χορηγούς της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου κ.Μούρτζη
ο Αντιδήμαρχος Αίγινας κος Δέδες
και ο τέως Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σακκιώτης οι οποίοι παρέδωσαν συμβολικά τη σημαία της εκδήλωσης στον Αντιδήμαρχο Π.Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο
σηματοδοτώντας τη μεταφορά της εκδήλωσης στο Π.Φάληρο την επόμενη χρονιά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε η εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας TEVA, χορηγός της εκδήλωσης κ.
Ιωάννα Καρώνη.
Επίσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους τα τρία χρόνια της εκδήλωσης ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο ζωγράφος Νεκτάριος Κοντοβράκης, ο σκηνοθέτης Αρης Λυχναράς καθώς και τοπικοί φορείς και σχολεία του νησιού που συμμετείχαν στις δραστηριότητες.

Όπως δήλωσε η κ. Ιωάννα Καρώνη,
Corporate and Pubblic Affairs Manager της Teva Hellas: «Η αποδοχή της αναπηρίας αλλά και κάθε μορφής διαφορετικότητας σε μια κοινωνία χτίζεται στην παιδική ηλικία. Αυτό επεδίωξαν να πετύχουν με τις δράσεις τους στην Αίγινα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και είναι τιμή για την Teva που μας επέλεξαν ως συνοδοιπόρους σε αυτή την παραδειγματική προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια.
Σκοπός της μεγάλης γιορτής, που είναι πλέον θεσμός, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και τη σημασία της ένταξής τους στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη.
Να σημειωθεί τέλος ότι τόσο οι κάτοικοι της Αίγινας όσοι και οι επισκέπτες του νησιού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν, στα μουσικοχορευτικά δρώμενα τις θεατρικές παραστάσεις αλλά και τον αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, στο Φάληρο που είναι και ο επόμενος σταθμός της σημαντικής αυτής δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button