Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Μήπως δεν έχετε όρεξη για σεξ; Όλοι οι λόγοι

Όμως εκτός από τον έντονο σύγχρονο τρόπο ζωής, μελέτες έρχονται να υποστηρίξουν πως στη μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητας των ερωτικών συνευρέσεων μπορεί να ευθύνονται και άλλοι παράγοντες. Μάθετε τι μπορεί να φταίει.

Η τεχνολογία εισβάλλει στην κρεβατοκάμαρα

Οι ειδικοί δεν σταματούν να επισημαίνουν ότι η εισβολή της τεχνολογίας στην κρεβατοκάμαρα ”σκοτώνει” το σεξ.  Προσπαθήστε να αποκλείσετε τη χρήση κάθε είδους τεχνολογίας στην κρεβατοκάμαρα και κάντε το σεξ προτεραιότητα.

Πολλές υποχρεώσεις

Οι πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά και  στο σπίτι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στο σεξ. Η μόνη λύση είναι να κάνετε καλή διαχείριση των υποχρεώσεων αλλά και να μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας.

Δεν έχετε αυτοπεποίθηση

Δεν είναι λίγες εκείνες οι γυναίκες που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους με συνέπεια να απέχουν από το σεξ. Η λύση έρχεται  από την επιστήμη  καθώς νεότερες έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα που γυμνάζονται αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα τους, με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερες αναστολές στη σεξουαλική τους έκφραση και συμπεριφορά.

Είστε στην περιεμμηνόπαυση

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν πριν μπει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση, οδηγούν σε αλλαγές στο σώμα που κάνουν το σεξ να μοιάζει περισσότερο σαν αγγαρεία παρά σαν απόλαυση. Ζητήστε τη βοήθεια του γυναικολόγου σας, για τους τρόπους αντιμετώπισης των περιεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, ώστε το σεξ να γίνει ξανά η απόλαυση, που πριν ήταν.

Έχετε κατάθλιψη

Όταν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, είναι σύνηθες και αναμενόμενο να χάσετε και τη διάθεσή σας για σεξ. Οι γυναίκες μάλιστα που έχουν κατάθλιψη, έχουν την τάση να απομονώνονται μέσα στη σχέση τους, οδηγώντας πολλές φορές σε αδιέξοδο τον σύντροφό τους.

Μήπως φταίει  ο θυρεοειδής

Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, που μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, κατάθλιψη, απώλεια ερωτικής διάθεσης και προβλήματα γονιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button