Ειδήσεις Υγείας

Μήπως κοκκινίζετε μετά την κατανάλωση αλκοόλ; Δείτε από τι κινδυνεύετε

Η αιτία αναφέρουν οι ειδικοί είναι η ανεπάρκεια του ενζύμου αλδεϋδική διϋδρογενάση 2, που βρίσκεται κυρίως στο συκώτι.

Υπολογίζεται ότι περίπου 540 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ανεπάρκεια αυτού του ενζύμου.

Στο μεταξύ έρευνα του εθνικού ιδρύματος για την κατάχρηση οινοπνεύματος στο Ρόκβιλ του Μέρυλαντ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που κοκκινίζουν στο πρόσωπο μετά από κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του οισοφάγου.

Για το λόγο αυτό αναφέρουν οι ειδικοί οι άνθρωποι με έλλειψη αυτού του ενζύμου πρέπει να είναι ενήμεροι για τον αυξημένο κίνδυνο να ασθενήσουν από οισοφαγικό καρκίνο, με μεγαλύτερες πιθανότητες νόσησης λόγω καπνίσματος, συμβουλεύουν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι άτομα με μέτρια ή μεγαλύτερη χρήση οινοπνεύματος, πρέπει να υποβάλλονται προληπτικά σε οισοφαγική ενδοσκόπηση για τον εντοπισμό καρκίνου σε αρχικό ακόμα στάδιο.

Την ίδια στιγμή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των τριγλυκεριδίων. Αυτό σημαίνει περισσότερα αγγειακά-εγκεφαλικά επεισόδια.

Παράλληλα άλλη έρευνα απέδειξε ότι η κλατανάλωση οινοπνεύματος επηρεάζει τη χλωρίδα του στόματός μας, στεγνώνει το βλεννογόνο και αλλάζει το pH, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φλεγμονές των ούλων (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) και η τερηδόνα. Τέλος, προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή, αφού, παρόλο που το συκώτι μεταβολίζει τη μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ, το 5-10% αποβάλλεται από τα ούρα, την αναπνοή και τον ιδρώτα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button