Ειδήσεις Υγείας

Μήπως νυστάζετε συνεχώς; Όλες οι αιτίες

Σχεδόν  όλη την ημέρα νυστάζετε και δεν μπορείτε να ανοίξετε   τα μάτια σας από τη νύστα. Όμως πού μπορεί να οφείλεται αυτή η επίμονη υπνηλία, αφού οι ώρες που κοιμάστε είναι ικανοποιητικές;

Μάθετε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες!

Πρόβλημα στο διάφραγμα

Όταν η αναπνοή γίνεται με  πολλά εμπόδια εξαιτίας σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος ή του φάρυγγα (π.χ. υπερτροφικές αμυγδαλές) ενδεχομένως να εμποδίζει τη δίοδο του αέρα και να δημιουργεί δυσκολίες στην αναπνοή. Τέτοιου είδους προβλήματα εμφανίζονται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και οι συνέπειες είναι να να προκαλούν υπνηλία.

Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια σοβαρή κατάσταση, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει  σοβαρά προβλήματα υγείας. Το σύνδρομο αυτό έχει βρεθεί ότι συνδέεται με την παχυσαρκία αλλά μπορεί να καταπολεμηθεί με την απώλεια  βάρους. Τέτοια επεισόδια κατά τη διάρκεια του ύπνου έχουν ως αποτέλεσμα τη μειωμένη οξυγόνωση του αίματος και την εμφάνιση υπνηλίας.

Η εγκυμοσύνη

Ένα από τα πρώτα σημάδια  της εγκυμοσύνης είναι η υπνηλία . Η κατάσταση αυτή οφείλεται στις αυξημένες τιμές της β-χοριακής μιας ορμόνης που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη.

Τα φάρμακα

Η λήψη κάποιων συγκεκριμένων φαρμάκων όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα αγχολυτικά και τα ηρεμιστικά μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία.  Υπάρχουν, όμως, και άλλες, πιο κοινές κατηγορίες φαρμάκων που ενδεχομένως να ευθύνονται για τη νύστα που αισθάνεστε μέσα στη μέρα, όπως τα αντιισταμινικά, που λαμβάνονται συνήθως για την καταπολέμηση αλλεργιών, αλλά και ορισμένα αντιεμετικά.

Η αναιμία

Όσοι πάσχουν από αναιμία αντιμετωπίζουν υπνηλία αφού μειώνονται τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης (που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα), επομένως παρατηρείται έλλειψη οξυγόνου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button