ΔιατροφήΕιδήσεις Υγείας

Μήπως πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό; Όλοι οι λόγοι

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν συνηθίζουν να τρώνε μόνο όσο χρειάζονται για να αισθάνονται ότι έχουν χορτάσει, αλλά τρώνε μέχρι να αδειάσουν το πιάτο τους.

Μερικά από τα συμπτώματα της υπερκατανάλωσης τροφής είναι: η πρόσληψη πολύ μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, το φαγητό που προέρχεται από μια διαταραχή της συναισθηματικής κατάστασης, το φαγητό λόγω της απομόνωσης, η αύξηση του σωματικού βάρους και το αίσθημα της ενοχής μετά το φαγητό.

Ανία ή πλήξη

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν νιώθουν ανία ή πλήξη πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό. Αντισταθείτε στον πειρασμό και προσπαθήστε να τρώτε μόνο όταν πεινάτε.

Η γρήγορη κατανάλωση φαγητού

Το γρήγορο μάσημα της τροφής δεν αφήνει το σώμα να καταλάβει ότι χόρτασε. Γι’ αυτό, η καλύτερη λύση είναι να μασάτε αργά την τροφή δίνοντας έτσι χρόνο στον εαυτό μας να απολαύσει το φαγητό και να καταλάβει πότε χόρτασε.

 

 

 

 

 

 

Οι νυχτερινές λιγούρες

Οι νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο τις περισσότερες φορές δε βγαίνουν σε καλό. Προτιμήστε να έχετε ετοιμάσει από πριν ένα υγιεινό επιδόρπιο, όπως λίγο κακάο ή πουτίγκα, έτσι ώστε να πέσετε στο κρεβάτι πλήρεις.

Είναι θέμα ορμονών

Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, της εμμηνόπαυσης και άλλων συνθηκών μπορεί να ενθαρρύνουν την υπερκατανάλωση τροφής.

Εθισμός στο φαγητό

Μερικοί άνθρωποι απλά δεν μπορεί να αντέξουν ούτε μία ημέρα χωρίς να φάνε μια σοκολάτα, ή παγωτό, αλμυρά ή γλυκά σνακ ή οποιοδήποτε άλλο αγαπημένο φαγητό. Προσπαθήστε τουλάχιστον να μειώσετε την κατανάλωση τέτοιων τροφίμων ή να αγοράζετε τις υγιέστερες εκδόσεις τους

Σχετικά Άρθρα

Back to top button